• 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Благодаря за снимките :) Каква е целта на тази преграда, която си поставил допълнително? И гледам, твоя котел е по-различен от моя...не много, но все пак.
alex_serviz - специалист
kalin72 написа:
...Каква е целта на тази преграда, която си поставил допълнително?...
Ако питаш за преградата от първата снимка под номер 1
Изображение
- тя трансформира бившия бункер за въглища в още два допълнителни хода на котела. По този начин той от триходов става петходов. Всичкото това по идея на Филма!
От тази снимка може би ще стане по-ясно как съм я направил:
Изображение
Тук с номер 1 се вижда долната част на ламарината от първата снимка и къде е стъпила;
2 е допълнителна вратичка от ламарина, която фактически е продължение на горната ламарина ( 1 );
3 са две тухлички отстрани, които завършват преградата.
Сега се сещам, че мога да направя два допълнителни турболатора от шпаринг, по подобие на този, който се използва по-назад в котела. Съответно да стоят от двете страни на ламарината ( 1 ) от първата снимка.
kalin72 - майстор
Ясно, разбрах каква е целта :)
Обаче сега ходих до котелното, да премеря вратичката като се отвори надясно, дали има 45 см разстояние...оказа се, че няма...
n.ganev - майстор
Кво ти пука! Направи вратата да се отваря на другата страна.
kalin72 - майстор
АМи да я обърна, ама и от ляво имам препятствие :) Кво да правя, котелното е заварено положение, и котела не мога да го завъртя така, че да е удобно...
Нищо де, квото е, такова, надявам се до догодина да пуснат по-компактна горелка :))
бати 100ю - напреднал
и аз като alex съм си наслагал ламарини в котела само че моите са поставени хоризонтално и между 2 и 3 ход имам турболатор и клапата е затворена почти напълно има голяма полза защото в Балчик няма ден без вятър дори когато времето е спокойно пак можеш да пускаш хвърчила.лошото е че нашите котли – БОШ ,Будерус ,Дакон нямат водна риза отгоре ,тъй че слагайте ламарините и ще сте доволни
n.ganev - майстор
Да ама котел GREYKO имаааааа =D> .
Привет на всички тук! Искам да попитам някой дали е монтирал тази пелетена горелка на нафтов котел? Ако да, аз имам нафтов котел Дакон НМ 45, искам да знам евентуално всеки път трябва да разглобявам капаците за да чистя котела вътре, а на колко време може ли да се предположи? Ако има начин някой да измисли отеаряем капак и се наема да го направи може да се разберем?
filmatoplo - майстор
по принцип за този котел трябва горелката да е тубусна, тоест пламъка да бие напред.за да мяма ядове и експероменти си подмени котела с такъв на челети, ако харесваш Грейко вземи си такъв.
geniya - специалист
Моля за съвет, преди 2часа усещам че горелката е загаснала.Слизам да видя PELLET JAM, викам си бушона.Отвивам и двата здрави, тръбата напълнила и датчика спрял шнека.Отварям гледам дими в камерата, викам си ще я пусна.Пускам и тръгва като извадих гофрето да не пълни повече пелети, и по едно време вътрешния шнек се изтормози яко и спря. :? Викам а ся де...
Отварям почти запалила защото имаше тлеещи пелети, сложих ръкавиците и ги изгребах.Оказа се че в камерата се натрупал яко нагар по стените и когато шнека подава пелети "задират" в нагара и става проблема.С една шпатула я изчистих от нагара, опитах да развия капачката отпред и скъсах единия болт, развих я за да видя да няма някакви нагари.Позакрепих капачката някакси, но дали ще стане проблем незнам :|Моля за мнение откъде се събира този нагар, от пелетите ли или от това че съм бил досега на въглища? :?
  • 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: