• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 94
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Честито! И да почерпиш, че иначе ще гръмне в ръцете ти!
:partyman:
Avas_co - майстор
hidrazin написа:
Честито! И да почерпиш, че иначе ще гръмне в ръцете ти!
Е няма да е първия :x , но вече е полят, та се надявам да няма инциденти.
brum - майстор
Аз пък току що со поръчах един UNI-T UT139C. По параметри изглежда обещаващ, цената с бърза доставка е <90лв. Да видим какво и кога ще дойде :) .

Като гледах ми изглежда подобно на UT-61E. А като цена разликата е минимална. Само CAT III 600V e, но пък е с 2хАА батерии вместо дефицитните 9V батерии.

И я да питам за нещо дето не го разбирам - тия отклонения дето ги двата +- (0.5%+5) - това +5 дето го слагат какво означава? Нещо за +5 знака е, ама не го разбирам.
Junak - майстор
Така наречените "цифри" (digits) са ЕДИНИЦИ (дискрети) от младшия разряд. Конкретната им стойност (тежест) е дадена в цитираната табличка в колона "Resolution" - най-малката промяна, която уредът може да покаже на избрания обхват. Това се вижда и на дисплея - къде е десет.точка (ако я има).

В случая, при обхват 1000А (показание 25А)имаме грешка: ± 5(digits) * 1А (Resolution) = ±5А.
На обхват 100А (показание 25,0А), съответно:± 5(digits) * 0,1А (Resolution) = ±0,5А.
На обхват 10А (показание 2, 50А), съответно: ± 5(digits) * 0,01А (Resolution) = ±0,05А.

Към това се добавя и относителната грешка - съответно % от показанието на уреда и общата погрешност става ±(digits) + %
brum - майстор
Т'ва значи ли, че по-малко е по-добре? Щото като чета написаното така излиза. Ама да съм сигурен :) .

А то и това ще зависи от броя знаци на дисплея, нали? Т.е. UT61E излиза, че е по-точен от UT139C заради това, че има повече знаци на дисплея.
lz1wvm - специалист
Да,на повечето уреди минималната разлика е +-5 цифри от най-десните.Това значи,че разликата в следващата декада ще е +- 1 цифра.
То и аз се зарибих,и си вземах този,заради честотата.
http://www.proton-bg.com/Article_Detail ... e_ID=14764
Пък ако оцелее,юни месец в Казанлък ще почерпя. :partyman:
hidrazin - майстор
lz1wvm написа:
...Пък ако оцелее,юни месец в Казанлък ще почерпя. :partyman:
Аааа... Да ги нямаме такива! Оцелее, не оцелее - черпиш! На същото място и по същото време! :-D
P.S. Пък и някакви неща щяха да ти отпадат? Помня, помняяяя.... :)
pansim - майстор
brum написа:
Т.е. UT61E излиза, че е по-точен от UT139C заради това, че има повече знаци на дисплея.
По-точен е. Ама не само заради дисплея. Прочети внимателно характеристиките на двата уреда - ще видиш разликата. :idea:
НО - честито, и да ти върши добра работа! Определено е над евтините масовки по 20-40лв
nikolaytatarov - специалист
hidrazin написа:
Там на дисплея няма нищо. Само проводящите пътечки. На платката има един АЦП 7001 дето управлява направо матрицата на дисиплея. Нищо повече. Само не знам как при новите са спестили останалите четири чипа?
Изображение
Здравеите , и аз имам един такъв уред, всичко му работеше и един ден забелязах че на позиция за мерене на съпротивление без да има нищо закачено показва над 40ком.,останалото си работи ,някои имали идея къде да търся повредата или просто да го прежалвам.
kozl - майстор
Аз имам друг вид с ръчно, механично превключваеми обхвати, на който му се е протрила пистата в-у платката по която контактува превключватела на обхвати и уреда стана неизползваем. Добавя грешки, добавя съпротивление ама при всяко превключване различни стойности, в зависимост как са зацепили контактите.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 94

Тема "Купуване на Мултицет-какъв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: