• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 111
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lubomirlz - специалист
Тест на Wago клема и връзка тип "осукване" използван проводник 1,5 кв.мм. мед
Големина на тока над 450А, продължителност на теста (докато не се стопи проводник или връзка) около 2 секунди.
И двете връзки издържаха, тока на късо съединение, разтопи се самият проводник. С чиста съвест мога да кажа че Wago клемата се представи по-добре, нагря се до по-ниска температура и изолацията й не се разтопи, докато изолирбанда се разтопи, като остави солидно количество нагар по връзката. Искам да подчертая, че спайката е направена само от два проводника с малко сечение, нова е и не се разхлабила и окислила с годините, положението при стара връзка от повече и с по-голямо сечение проводници не ми се вярва да е толкова розово.

Прикачен файл

Wago.jpg
vk - специалист
Ха, колега Любомир, това е много интересно - разкажи как си успял да направиш опитната постановка ?
lubomirlz - специалист
Е как, трафа нали го виждаш какво животно е, вторично напрежение на празен ход 20 волта и ток на късо над 460 А, клещите са ми малко старички и бавно мерят, тъкмо измериха 461 А и проводник 4 кв.мм се разтопи :))
kam34 - специалист
Опита е показателен и за качеството на изолацията на масово използваните мостови проводници по нашите ширини.
Тани - модератор
Запалихте ме и мен с тези Ваго клеми - днес си взех 4 вида и утре ще работя с тях :supz:
8180 - майстор
Тани написа:
Запалихте ме и мен с тези Ваго клеми - днес си взех 4 вида и утре ще работя с тях :supz:
В други ден ще си забравил за тази тема в 80-90% от случаите.
Тани - модератор
В какъв смисъл го казваш? Хареса ми как се работи с тях. Пробвах даже една готварска печка за 10-15 минути на максимална мощност - над 10 кW :shock: и клемата не загря а и дават товар 20 А =D>
kam34 - специалист
За тая печка по и приляга една 773-173 до 6кв.мм сечение, сериозна работа.
8180 - майстор
Тани написа:
В какъв смисъл го казваш? Хареса ми как се работи с тях. =D>
Много се изписа на 14стр., но това действително си заслужава отвсякъде.:prost:
Тани - модератор
Знаеш . че аз съм човек , които не се притеснява да си признае , че си променя мнението по даден въпрос , когато опонента му е доказал твърденията си. Дори с тебе ми се е случвало. След като се е появил продукт , който може да замести усукването и дори го превъзхожда , не виждам защо да не го ползвам! Това , че се работи по-бързо и лесно си е допълнителен бонус.

kam34 написа:
За тая печка по и приляга една 773-173 до 6кв.мм сечение, сериозна работа.
Всъщност нямаше смисъл - трябваше да свържа печката към съществуваща инсталация с кабел 2,5 мм² Просто оставих предпазителя 20А да ограничава претоварването - кой знае какви връзки са направили из стените ! Пък и печката ще е там временно , докато ремонтирам кухнята . А свързването на многожичния кабела на аспиратора заедно с останалите мостови кабели с клема 222 беше детска игра и всичко стана компактно! Разглобяването после ще е също детска игра!
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 111

Тема "Кабелни връзки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: