Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
SongBird - специалист
Малко помощ, че да не оставям жената без микровълнова...

Микровълнова Haier модел WP700J-M20. От сервиза ми казаха, че му бил развален таймера и поискаха 50лв за ремонт. Реших, че цялата струва 80лв и си я взех.

Таймера е модел VF30M100IIT-J.

Онзи ден поръчах заместител от един онлай магазин. Те ми го препоръчаха като казаха, че са го влагали в фурна като моята. Таймера който ми препоръчаха и поръчах е VFD30M106IIT, но ми изпратиха WLD30-2/S 6(H1).

Засукана работа, знам.

Което ме води до моя проблем. Моя таймер има два контакта в които влизат по две жички, дали не мога да замостя два чифта от другия таймер и да стане работата? Трябва си някой, който разбира какво вижда, а аз май не съм от тези...

Ето снимка на двата, нарисувал съм означенията (както си пише на самите таймери). Моя е този вдясно, планката изглежда да съвпада...
https://imageshack.com/i/0jg8l2j

А, ето моя вътре в фурната.
https://imageshack.com/i/mvjfu7qj

Та, има ли вариант това, което е при мен да го направя и да си спестя разправии с магазина?

Цялото нещо тръгна от тази тема.
shadow__01 - майстор
Трябва ти описание или схема на таймерите и тогава да почнеш да сравняваш. Така по едни снимки може само да се гадае. Няма ли някакво опътване с този новия таймер.
Къде колко кабелчета влизат и са какво са се гледа по схема.
Другия много неразумен вариант е да отваряш таймерите и да гледам кое къде се свързва и за какво е.
valentino76bs - майстор
Надявам се да работи както трябва...:)
Прикачен файл:
6f3c41a53a47fa196b6bc390cd0e8b7d.jpg
Ще напиша как съм го свързал!
Клема 1 и 2 на стария си е пак 1 и 2 на новия,клема М на стария е клема 5 на новия,клема 3 си е пак клема 3 и на двата,единствено от клема 2 се прави мост на клема 6/която не си отбелязал и трудно се вижда/ на новия!

Тема "Таймер на микровълнова." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: