Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Любо
Занимавам се с къртене и основен проблем е свалянето на чувалите със строителните отпадъци които изникват. Естествено,най-надежден е варианта по стълбите,с хамалите на гръб и т.н. Но все пак живеем в 21 век и си мисля че може би има по хитър вариант. Номера с въжето и макарата познат ни от строежите е един вариант. Замислях се за нещо като ръкав, по който да се спускат отпадъците от балкона директно в камиона....дайте някой практичен съвет. Все пак всеки ден съм на различен обект, на различен етаж и демонтажа и монтажа трябва да са лесни.....Благодаря предварително!!!
velsi - Почетен майстор
Това за ръкава ми хрумна и на мене още като прочетох първите редове, даже мисля, че съм го виждал в действие. Проблема е единствено, че е приложимо само само за по-ниски етажи.
popoci - специалист
Ima razraboteni sistemi - modul , podoben na kofa ili samoche bez duno, lek konus. Nastavjat se edno v drugo , podobno na kofichki za kiselo mljako, taka se poluchava neshto kato truba, i blagodarenie na sustavnoto si sechenie moje da poema krivini. Za da ne se razkachi po vreme na rabota , vseki modul e zakachen za predhodnija sus sindjir i kuka. Kogato svurshish rabota , otkachash verigata i razkachash modulite.
Стефан - майстор
А колко прах ще излезе между тези модули при движение на отпадъците надолу? И колко шум? Целия блок ще нададе вой!
Любо
знам за тези модули,само че преди да отида на обекта да извозвам отпадъците трябва да направя 1 курс с камиона само с модули. :sad: Трябва да е нещо което да се превозва с камиона и да е с камиона където е и той,без да заема място за полезен товар.......звучи чак свръх-естествено... :? Започвам да се замислям за варианта с макарите,куките,лебедките и прелитащите кофи.... :shock:
velsi - Почетен майстор
Абе може да е ръкав примерно от здрав брезент, обаче пак си остава ограничението за етажите. На горния край някакъв обръч зашит здраво в бризента и някакво приспособление, с което да се закача. Нещо приличащо на баскетболен кош. Закачаш на тераса, отвор за дограма... долу камиона и сипваш. То при тая дейност си има прах няма как, но поне шума при този вариянт би трябвало да е по-малко. До 3-4 етажа мисля, че ще е практично. За по-високо - с кофите. После сгъваш бризента и в камиона...
emil_v r - майстор
Любо написа:
Занимавам се с къртене и основен проблем е свалянето на чувалите със строителните отпадъци които изникват. Естествено,най-надежден е варианта по стълбите,с хамалите на гръб и т.н. Но все пак живеем в 21 век и си мисля че може би има по хитър вариант. Номера с въжето и макарата познат ни от строежите е един вариант. Замислях се за нещо като ръкав, по който да се спускат отпадъците от балкона директно в камиона....дайте някой практичен съвет. Все пак всеки ден съм на различен обект, на различен етаж и демонтажа и монтажа трябва да са лесни.....Благодаря предварително!!!
Ако още те интересува , да ти кажа по твоя въпрос гледах едни системи..........
elfljo - помощник
Тук в Австрийско използват нещо като кофи без дъно, които са вкарани една в друга и са вързани една с друга за да не се разместват. Според височината от която трябва да се сваля боклука, слагат необходимия брой кофи, а отдолу един контейнер и така пускат боклука по импровизираната тръба. Жалко, че нямам снимка да ти покажа, но ще го скицирам

Прикачен файл

100_5438.JPG
100_5438.JPG (99.35 KиБ) Видяна 5816 пъти
Osiris - специалист
Със ръкав става но при ниски сгради май гледах че има едни колички с по три колела дето се въртят на стъпалата :?

Тема "Как да свалям чували?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: