• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Напишете въпрос свързан със санирането.
eurogas - специалист
Това с КА-стъклото е такъв цирк.....нещо средно между мафия и пътуващ цирк???

Плащаш си като поп за енергоспестяващо стъкло и кво....никой не може да познае какво му е стъклото???

Тоест остава честната дума на хора които не познаваш, не си ги виждал никога и може и да не ги видиш повече....

Ходих в работилницата за дограма, гледах ...никой не може да ме убеди че ако двете стъкла са абсолютно еднакви ще се минат да ми сложат по-скъпото стъкло ......затова слагам обикновенно!!!

Вие какво мислите, мразя да ме лъжат някакви майсторчета, обидно ми е???
velsi - Почетен майстор
Какво да кажем...познава се по много неща. Това, че ти не можеш или поне така си решил, си е твоя работа.
sevar - специалист
Взето от тук - http://forum.imoti.net/read.php?17,47549
Здравейте форумци,

Понеже ме мързи да търся последната тема за к-стъклата, слагам нова за да споделя едноседмичен опит от поставяне на к-стъкло, респективно подозренията че са ме метнали и един елемтарен способ за проверка до който достигнах след съвета на мастит специалист за нещо съвсем друго. Т.е ябълката падна и ме тресна по главата ))

За да съкратя историята, всички тормозещи се по темата съветвам да направят следното:
1. Пият една ракия и чакат да стане тъмно.
2. Взимат запалка тип еднодневка, слагат си я в джоба и отиват в стая с прозорец
предмет на колебания.
3. Гасят лампата (лампите) в стаята до постигане на тъмнота тип "кучи гъз" (извинявам се за израза:-)
4. Запалват запалката в непосредствена близост до стъклопакета (отвътре) и наблюдават следния избор от два природни феномена:

Природен Феномен А: Ако стъклото ви НЕ Е нискоемисийно, ще видите 4 (четири) ЖЪЛТИ отражения на пламъка на запалката.

Природен Феномен Б (за предпочитане): Ако имате к-стъкло, и най-важното, ако то е правилно поставено (а не някой неграмотник да ви го е обърнал със скъпоценното к-стъкло навън), ще видите на втора позиция отвътре навън СИНЬО отражение на пламъка на запалката (останалите три са си жълти).

Туйто. Пробвах на безброй плюс два-три стъклопакета и действа безотказно. Не ме питайте защо, но номера работи (тоест мога да ви разтягам локуми за рефракция на светлината, ама нейсе). Ако някой силно се въодушеви от този мой способ, мога да се опитам да снимам експеримента и да кача две снимки на двата описани природни феномена )))

Надявам се да бях от полза Вам.
eurogas - специалист
Много ти благодаря, това вече е друго нещо.....като я монтират ще направя експеримента!!!!
velsi - Почетен майстор
Освен това стъклопакет с К-стъкло малко сивее, едно такова леко, но специфично, абе познава се.
8180 - майстор
velsi,
Това "сивеене" неспециалист без мостра на обикновено стъкло под ръка може ли да го усети или си трябва повечко опит?
Щото дограмаджиите обикновено идват денем, а методът със запалка работи нощем. :sad:
expander - специалист
И през деня се вижда различния пламък на запалката, стига да не грее слънцето пряко в прозореца. Най-добре се вижда като затъмниш малко от външната страна например с ръка. :wink:
velsi - Почетен майстор
8180 написа:
velsi,
Това "сивеене" неспециалист без мостра на обикновено стъкло под ръка може ли да го усети или си трябва повечко опит?
Щото дограмаджиите обикновено идват денем, а методът със запалка работи нощем. :sad:
Не мога категорично да ти отговоря. Когато за пръв път ми се наложи да монтирам стъклопакет с К-стъкло веднага забелязах разликата. Обикновените стъкла са си абсолютно бели. Понякога гледани под определен ъгъл зеленеят, а някои синеят, зависи от производителя. К-стъклото има сив отенък. Все пак покритието му се води сребърно, а среброто е сиво. Има и още нещо, но то е трудноприложимо в практиката, защото слоя с покритието се слага навътре в стъклопакета. Слоя е токопроводим! Установява се с обикновен мултицет.
eurogas - специалист
Обикновено се монтира едно КА-стъкло отвън на къщата, спира топлинните загуби през зимата...но през лятото създава проблеми и жегата прониква по лесно, или поне така казват.

Какво ще стане ако монтирам две КА-стъкла които да са срещуположно действащи, така би трябвало и през двата сезона да си вършат работата??? :cool:
velsi - Почетен майстор
Така няма да стане. По-добре си сложи К отвътре и огледално отвънка.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "КА-стъкло .....дрън дрън" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: