Вместо да се заяждаш чети по- подробно постовете на питащия. Той хареса именно такъв модел. А ако аз си правя барбекю с пещ ще игнорирам огнището защото за компоти, курбани и варене на самогон ползвам газова пиростия.
всеки грамотен човек, който знае от коя страна се държи мистрията би могъл да си направи такова съоръжение. осoбенноста в тези баберкю-печки е, че димът преминава във колонките или зад огнището и се включва в комина над него. ясно е показано на скиците, и всеки може в зависимост от разположението което има, да си ги промени. това което мога да добавя към прекрасната "дискусия" е металните плотове да не се замонолитват и заливат с бетон или друго, ами да им се остави място за температурно разширение. иначе рискувате около тях да се напука всичко!
Драгомире, ти открадна ли ги тези скици, или си ги 'набра' ? не, не отговаряй, моля те!!