• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Съвети за начинаещи готвачи.
iivanov - майстор
nnikbg написа:
Поздрави от варненско.
Кое варненско?Щот мо'а да до'да и да поумуваме.Ш'донеса и ракия, ама от обществения казан. :partyman:
nnikbg - специалист
Казана вече почнал да пуска. Явно е трябвало първоначално да си поеме от матряла. :lol:
kuger - майстор
nnikbg написа:
Казана вече почнал да пуска. Явно е трябвало първоначално да си поеме от матряла. :lol:
Закиснал се е :-D
Не го оставяйте да изсъхне :-D
infomar
Какво ви е мнението - медните тръби които са след казана да се свържат една с друга с високо температурен силикон? Почистване на местата, мазане със силикон и свързване.

http://www.gubra-bg.com/product.php?id_product=121

http://kamini-germant.com/192/194/1533.html

http://www.rainers.rs/compaktbg/produkt ... n-silikon/

http://www.gsstroimarket.bg/view/9279.html

http://www.selena.bg/cms/?__page_id=1853

http://www.industrialbg.com/index.php?o ... 1%80%D0%B0

Идеята ми е да се ползва силикон вместо заварка на тръбите и фитингите при казан за ракия. Температурата на спиртните пари са до 100 гр. а масовите силикони ги дават до 300 гр. - те са меки. Има и твърди силикони за работа до 1200 гр. (след втвърдяване стават твърди, докато другите остават меки).
Ако някой е ползвал, да каже какви са резултатите. Препоръчайте кой силикон да се ползва.
dadko - майстор
Абе, обмазвай с тесто. Остави ги тези силикони.
Тесто и обикновен памучен парцал- бандажираш и те така. Тая зима няма да варя ракия(щото грозде не се роди хич), че да снимам моя казан в действие- как го омотавам като пострадал в Пирогов...
infomar
dadko написа:
Абе, обмазвай с тесто. Остави ги тези силикони.
Тесто и обикновен памучен парцал- бандажираш и те така. Тая зима няма да варя ракия(щото грозде не се роди хич), че да снимам моя казан в действие- как го омотавам като пострадал в Пирогов...
Става дума за цялостно свързване на лулата и охладителя - използване вместо заварка или калай - силикон :?

Изображение

Изображение

Изображение




Един въпрос към знаещите - къде да се постави термометър - на капака на казана, на лулата след първата кривка - до казана...)
gechev - специалист
На НАП им купиха нови джипове. Крийте казаните, че гости неканени ще ви споходят. :lol: :lol: :lol:
КИМИ - специалист
infomar написа:
Един въпрос към знаещите - къде да се постави термометър - на капака на казана, на лулата след първата кривка - до казана...)
На възможно най- високата точка на казана, близо до входа на лулата, ако е по-надолу- показва по-ниска температура, заради конденза, който се стича по купола.
hidrazin - майстор
infomar написа:
Един въпрос към знаещите - ...
Използвам същия казан от походна кухня. Само дето е без тенджера отгоре. Варя с оригиналния капак на казана. Там има една клапа - нещо като отдушник. От там е изкарана и лулата. Печелиш хубаво, лесно и надеждно затваряне. Губиш от по-малкото материал дето събира без тенджерата. :lol:
:partyman:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Домашен казан за ракия?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: