Тази вечер и аз смлях месото - 8 кила свинско и 3 телешко (говеждо). Сега отивам за подправките, ама много топло времето, че се опасявам да не вкисне
filmatoplo написа:Разгеле успокоих се -същото …..Ха така, от тук насетне, като видиш бялото ще ти е успокоение.
Горе съм дал методът=начинът=технологията за НАСИЛСТВЕНОТО получаване на „бялото”…. И .. миризмата на „спарен чорап”.
Е , те това търсим при суШука.
Ти ще кажеш кое е по лесното : топлото или суШуците.
Хи-хи-хи
LazarGanev написа:Тази вечер и аз смлях месото - 8 кила свинско и 3 телешко (говеждо). Сега отивам за подправките………Слагаш ,общо за всичката кайма, по едно/ако искаш и по две/ пакетчета от по 10 грама : кориандър,иднийско орехче,бахар,кардамон/м; и по около или над 5-7-10 грама за килограм кайма : пипер-чер и бял; кимион.
С лютото въпросът/питанката е особена/а= зависи от вкусЪт и ДОМОЧАДИЕТО
Сол 19- ДО най-много 20 грама за кило кайма.
Захар 4-до 5 грама. ВсЕКВи там чубрици,селитри витамин „Ц” и т.н. ги забравете.
Чубрицата придава горчивина, а селитрата като изсъхне кристализира и СЕ усеща-сякаш дъвчеш пясък, също и витамин „Ц”.
LazarGanev написа:…, ама много топло времето, че се опасявам да не вкисне …За суШуците топло е времето над 13-15 градуса Целзиеви.
Сега им е времето, че после, като стане студено, и за месец трудно изсъхват.
Като са замръзнали се сещате, че няма как да изсъхнат, въпреки, че студът до към 3-4 градуса суши добре.
Сушилка ТРЯБВА да има (незаменим хардуер е). Горе се вижда моята, но може и нещо по просто . Мислете как слагате и вадите суджуците.
Черва: ползвам САМО телешки