В зависимост от вкусовите предпочитания, предлагам следната рецепта:
Мариновани кисели краставички
/ за един буркан ОМНИЯ /
100 гр. оцет; 1 чаена лъжица сол; 2 чаени лъжици захар;малко копър; 1÷2 резенчета лук;
1÷2 скилидки чесън; 2÷3 зърна черен пипер; 1÷2 бр. дафинов лист.
Допълва се буркана с вода и се вари 10 минути,но не повече,защото омекват.
Мариновани кисели краставички
/ за един буркан ОМНИЯ /
100 гр. оцет; 1 чаена лъжица сол; 2 чаени лъжици захар;малко копър; 1÷2 резенчета лук;
1÷2 скилидки чесън; 2÷3 зърна черен пипер; 1÷2 бр. дафинов лист.
Допълва се буркана с вода и се вари 10 минути,но не повече,защото омекват.