Ето още една изпитана от мен рецепта:
Кисели краставички
/ за един буркан ОМНИЯ /
1 супена лъжица морска сол; 2 супени лъжици домашна ракия / над 50° /; малко копър.
Допълва се буркана с вода и се оставят на слънце.Разклащат се за разбъркване сутрин и вечер около 5 дни,след което се прибират в тъмно и хладно помещение/ мазе /.
Отбелязвам, че това не са мариновани, а кисели краставички. Стават много вкусни и хрупкави.
Кисели краставички
/ за един буркан ОМНИЯ /
1 супена лъжица морска сол; 2 супени лъжици домашна ракия / над 50° /; малко копър.
Допълва се буркана с вода и се оставят на слънце.Разклащат се за разбъркване сутрин и вечер около 5 дни,след което се прибират в тъмно и хладно помещение/ мазе /.
Отбелязвам, че това не са мариновани, а кисели краставички. Стават много вкусни и хрупкави.