hidrazin написа:Елементарно е. Докато не го почнеш изглежда сложно.Кранче за всеки ред. Иначе трябваше да правя линии за всяка култура, което ми се видя по-сложно. Пък и всяка година правя сеитбообръщение, щеше още по-сложно да стане.
А това с кранчетата на водовземките - кранче за всеки ред или кранче за всяка отделна култура?
Щото ако е за всеки ред си е прахосничество.
Пък и програматор само за един канал... Оправдано е само донякъде - ако си живееш там и нямаш друга работа.
Просто да си губиш времето да ги мислиш, пускаш, спираш...
Аз толкова време за прахосване нямам. Отделям веднъж 10-15 минути за програматора и чак на края на сезона пак го мисля че трябва да го спирам.
Сега си ги настройвам в началото на поливния сезон, "кой, колко му се пие", програматора на всеки 3 дена, по 2,5 часа, после не ги мисля. Налягането,дебита е от крана на чешмата, това е.Следях само валежите, че нямах датчик за дъжд. Датчика е "бесен"

Сега си липсвам по десетина дена, и не ми пука, краставиците не са "вталени" кога няма вода за тях

Понеже миналата есен прибирах тръбите, ги нарязах, сега купих съединители и пак съм в играта. Па и стана по-пригодна инсталацията, много по-раздвижена.