Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kabel96 - специалист
Едни върби ми създаваха ядове и ги махнах.После обаче дойде проблема какво да ги правя.След малко търсене се спрях на варианта засаждане с гъба кладница.И тъй дрелка с яка бургия 22мм пълнене и затапване с кал и цимент.Останалия мицел с варена слама в чували.Сега мокря с маркуч и чакам реколта. :weedman: :supz:

Изображение
Изображение
Изображение
iivanov - майстор
То хубаво, ама от къде го барна мицела? :partyman:
Илчо Илиев - майстор
http://www.micel-bg.com/products.php?id=3&lang=bg

http://fungi.pw/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B ... %B8%D0%BD/

http://agronet.bg/agroborsa/24-gabarstv ... nitza.html

Иво, има още оферти из нета,аз преди ходех в един пояс от орехи да бера кладница,но...рядко идваше моя ред да бера,та бях решил да си направя гъбарник и доста рових по темата..
Е, така и все още не съм го направил,но мерака умира последен...
Ще следим какви резултати ще постигне колегата,че виж най на края съм си направил,а иначе кладницата е добра гъба, на чорбица ,и с ориз,а на кебап е почти като свинския :partyman:
kabel96 - специалист
От първия линк взех мицела а от тук информацията и съвети.
http://www.naas.government.bg/bg/%D0%91 ... 0%B2%D0%BE
http://www.youtube.com/watch?v=Na6a-tsH ... 2CE9C03B51
vrangelov - специалист
Темата ми е интересна и бих искал да я следя.

Към автора: -Колега, сигурно е от бързане, но има малка грешка в заглавието.
Става въпрос за гъби и затова думата е гъбарко, а не габарко.
Името на с. Габарево, което се намира недалеч от гр. Павел Баня идва от дървото габър, а не от гъби или гъбари.
Всичко това го казвам/пиша с най-приятелско настроение. Краткия член не искам да го коментирам.
Останал съм с много добри впечетления за Вас от една тема за ламбда сонда, но за съжаление темата пропадна много незаслужено поради твърде многото спам в нея. Ако темата пак стане актуална, ще се абонирам за нея.

Поздрави!
fu4ko - специалист
Мда аз също много обичам гъби.Особено с ориз
kabel96 - специалист
Поради факта че живея в точно същото село Габарево те информирам че името му идва от генерал Габарев и браво че си се усетил но точно за това така кръстих темата.Развитие има и то май е доста добре.Пъновете почнаха да побеляват май както трябва ама с чувалите не съм на ясно как трябва да са.Вътре и те побеляха с нещо като паяжина ама гъби ли е не знам.На дъното им има и вода дето се е о цедила от сламата и вътре е много влажно целите са в конденс.Сега експериментирам единия съм го отворил отгоре а други два пробих да се източи водата.Снимки ако искате утре след обяд.Поздрави.
vrangelov - специалист
Аз помислих, че сте от Павел Баня и затова бъркате думата. Щом сте от Габарево, супер :supz: Аз също имам нещо общо с това село.
Това бялото сигурно е мицелът. Качете малко снимки. Преди години вкъщи имаше 5-6 чувала с торф за култивирани печурки, та се бях отял на гъби. Сега малко ми липсва това, но не зная какво се прави. Тогава онези само ги поливахме.

Сега погледнах какво пише за историята на селото в интернет, защото аз я познавам от хората. В уикипедия историята е по начина по който аз я знам. Не зная кой е ген. Габарев. Може и да има нещо с което не съм запознат.
Цитат от интернет:
"Според едно предание от незапомнени времена селото се намирало в полите на Стара планина, в местността "Габрака", източно от р. Габровница, срещу днешното село Скобелево Името си селото получава от думата "габър", от габровата гора, до която било устроено, а когато по-късно станало преместването му на сегашното място"
Като има снимки, ако реколтата от гъби е добра може и на гости да се самопоканя. :yawinkle:
Поздрави
kabel96 - специалист
Поканен си и без да има гъби,все ще намерим нещо.Само ракия си носи че тая година голям срам брах с сливовата. :drinkers: :supz:
vrangelov - специалист
Благодаря за поканата. Ракията ще е от мен, имам гроздова, а ти ще ми покажеш как се гледат гъби в домашни условия.
За съжаление обаче чак лятото ще ходя към Габарево, освен ако ходя за кукерите де.
Поздррави!

Тема "Малкия габарко." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: