• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Здравейте, нов съм в занаята и ме интересува каква машина ми трябва за да правя нутовете за мебелните гръбчета на шкафове. Вие как ги правите? С фреза, някакъв циркуляр или как? Някой от нутовете ще са дълги по над 2 метра и се опасявам, че с ръчни ел.инструменти няма да станат прави, а не ми се иска да правя грозотии. Благодаря ви.
mitko64 - майстор
Ако фазера се мушка в нута- с ръчен циркуляр, а ако се кове за ПДч-то(правене на фалц) с оберфреза.
bogomilZ - специалист
в домашни условия и с ръчни инструменти не става - забрави - или по-скоро резултатът е плачевен
И какво е решението за качествена изработка на нутове? Трябва ли да търся задължително стационарен циркуляр или фреза?
mitko64 - майстор
Аз пък ако си имам инструментите, бих опитал на ненужно парче ПДч и преценил резултата. Ако работиш с циркуляра не разчитай на паралелния водач- криви в началото и края. С дълъг ал. мастар и стеги е по-точно, като предварително пресметнеш среза. За да не кърти много направи първо плитък срез на обратно- дърпаш циркуляра към тебе и после повтори с необходимата дълбочина, вече в правилна посока.
shadowman - майстор
Ако е за 2-3 шкафа може да е с ръчния ама за повече си е утрепия понеже ножа на ръчния е около 2 мм а фазера е 3 мм, тоест всичко по два пъти.
вт авг 28, 2012 8:02 amvenzo написа:
Здравейте, нов съм в занаята и ме интересува каква машина ми трябва за да правя нутовете за мебелните гръбчета на шкафове. Вие как ги правите? С фреза, някакъв циркуляр или как? Някой от нутовете ще са дълги по над 2 метра и се опасявам, че с ръчни ел.инструменти няма да станат прави, а не ми се иска да правя грозотии. Благодаря ви.
Тушеная курица с нутом
Изображение
Сытное и полезное блюдо для семейного обеда или ужина - курица с нутом! Курица по этому рецепту готовится на сковороде, в томатном соусе.
Продукты
(на 2 порции)
Курица - 600 г
Нут - 120 г
Помидоры - 2 шт.
Лук репчатый - 2 шт.
Чеснок - 3 зубчика
Сок лимонный - 1 ст. ложка
Масло сливочное - 30 г
Масло растительное - 1 ст. ложка
Соль - по вкусу
Перец черный молотый - по вкусу

Перед тем как приготовить курицу с нутом, подготовить все продукты.
Нут с вечера замочить в воде.
С вечера также замариновать курицу. Для этого нарезать курицу на порционные куски.
Переложить куски мяса в миску, добавить лимонный сок, соль, черный молотый перец, пропущенный через пресс 1 зубчик чеснока. Хорошо перемешать куски мяса с маринадом. Накрыть миску пищевой пленкой и отправить на ночь в холодильник мариноваться.
Утром слить с нута воду, переложить его в кастрюлю и залить 1 л воды. Добавить 0,5 ч. ложки соли и варить нут до готовности, минут 30-35.
Пока готовится нут, подготовить остальные ингредиенты блюда.
2 зубчика чеснока порезать пластинами. Лук репчатый нарезать четвертькольцами.
В глубокой сковороде растопить растительное и сливочное масла. Добавить в сковороду чеснок. Жарить чеснок 1 минуту.
Затем выложить в сковороду нарезанный лук. Обжарить овощи до мягкости и прозрачности лука 2-3 минуты.
Добавить в сковороду куски промариновавшейся курицы. Обжаривать куски курицы минут 5-7, помешивая, пока лук не станет золотистым.
Каждый помидор разрезать пополам и затем каждую половинку нарезать тонкими слайсами.
Сверху на куски курицы выложить нарезанные помидоры, продолжать готовить, помешивая. Как только помидоры пустят сок и поджарка станет оранжевой, влить 2-3 ст. ложки воды, чтобы образовался соус.
Готовить курицу в томатном соусе 20 минут. В процессе приготовления попробовать соус на соль и, если нужно, досолить.
Добавить отваренный нут к тушеной курице, перемешать все компоненты блюда. Снять сковороду с огня и дать блюду настояться 5-8 минут.
Курица с нутом готова.
Приятного аппетита!
yanko78 - специалист
Можеш с бленди в дъното на шкафа хванати към страници/дъно/таван и да ковеш фазера за тях.
5kof - специалист
Едно време съм работил с фингер. Но за обработка на метал. Има ли подобен инструмент за работа с дърво?
mavryt4o - майстор
Явно визираш работа с плоскости. Аз гръбчетата си ги слагам в фалц с оберфрезата в повечето случаи на вече сгобено състояние.
  • 1
  • 2

Тема "Как правите нут?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: