• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Всички имаме коли, нали ?
todortv - майстор
teon написа:
.....впоследствие купих още 3 или 4...
С готовите флакони е така, не покриват. Става въпрос за боя с цвят направен на място и после
тези 100гр. вкарани във флакон. Мисля, че поне 25 гр. останаха, след покриване на цялата броня.
Не случайно пиша грамове не милилитри, защото цвета се прави на везна. :partyman:
hidrazin - майстор
Отговорът е може. Ако имаш пистолет, компресор, много свободно време и ръцете не ти са завряни някъде. Това при условие че нямаш много за китосване, не слагаш шприц кит, не боядисваш предния капак отвътре и багажника също и ползваш готов цвят боя а не правена по каталог.
Със спрей не става.
:partyman:
Chefo77 - майстор
thinkpad написа:
Не съм казал, че правя сравнение между моята работа и бояджията с пещ за сушене на боята. Абе, мислех че този форум е "Направи сам" или нещо се бъркам? Някакво де жаву имам, че не го казвам за първи път.
Ти за 80 лева не можеш да доближиш истински бояджия с истинска пещ. Ако познаваш някой такъв, дай координати, да му дам Темпрата да ми боядиса капака и тавана. Не, няма да ги направя за 30 лева, не ми го предлагай :lol:
Сериозно сега - добре си се справил с това, което е трябвало да стане. Лайсната верно си я осрал, 5 грама ти трябваха, ама навреме - просто да я облепиш. Нищо, очаквай наистина напролет да нямаш боя и да имаш отново много ръжда - боята на спрей за нищо не става. Тогава вече ще я облепиш.
За да не съм голословен, тръкнах, минах с ръждопреобразувател (2 пъти) и пръснах 3 пъти части от бойлера. Една година по-късно ръждата пак започва да се появява, а бойлера определено не вижда УВ лъчение и не го вали директна вода. Сетих се и, че една година реших със спрей да си боядисам тенекиените джанти черни, т.е да ги направя отново черни. Станаха перфектни, изкараха една зима, напролет ги прибрах в склада на вилата, като ги извадих пак за зимата отново се бяха оръждили. Хем спрея беше еее-хее като цена ...
thinkpad - майстор
Chefo77 написа:
Ти за 80 лева не можеш да доближиш истински бояджия с истинска пещ. Ако познаваш някой такъв, дай координати, да му дам Темпрата да ми боядиса капака и тавана.
Чефо, при мен ръжда е нямало. Боята изглежда не беше оригинална, на места под първият слой си личат остатъците от старата. Боядисвано е с преливка. Боята почна да пада в една определена част, а отдолу се показа белият кит. Смея да твърдя, че там където съм боядисвал гол метал, преди това шлайфан - издържа вече 2-ра година.
Никъде обаче не съм казал, че за 80лв ще заместя оборудване за хиляди левове. А ръждата се шкури, ръждопреобразувателя излишно си го пише на опаковката - шкури се докато не се махнат по-дебелите слоеве ръжда, а той пасивира остатъка. Няма как да се пропие в дълбочина.
Въпросът, който отправих е - как да се предпази боята от химическо въздействие, като разредители?
п.п Лайсната отдавна е изчистена, толкова по въпроса.
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
...Въпросът, който отправих е - как да се предпази боята от химическо въздействие, като разредители?...
Никак. Боята от тези готовите спрейове не добра основа за каквато и да е последваща боя. Освен това се измиват не само с разредители а и от хубавите обезмаслители. Евентуално няколко слоя прозрачен лак на същата основа (от същия модел спрей) но това само ще забави неизбежното и ще доближи цената до истинско боядисване. Просто лака ще забави измиването на боята. Ще се отмива лака докато стигне до самата боя.
И друго. Ако все пак някога решиш да боядисаш както трябва боядисан със спрей детайл от колата, ще трябва да свалиш напълно боята от спрея, Ама напълно.
С една дума - прекарал си се и си влязъл в голям филм.
jekasus - майстор
Какво толкоз го нападате? Тя колата му с реална цена 300-400 лв(колкото дават на вторични)
Голям прас, че няма да издържи спрея. Пак десет лева и толкоз, колкото да не се заядат куките или на прегледа за неугледен вид.
thinkpad - майстор
jekasus написа:
Какво толкоз го нападате? Тя колата му с реална цена 300-400 лв(колкото дават на вторични)
Между 500 и 1000лв върви. Едва ли всички съфорумници карат нови автомобили. Не знам за какво е тази философия в 2 страници.
hidrazin написа:
Никак. Боята от тези готовите спрейове не добра основа за каквато и да е последваща боя.
С една дума - прекарал си се и си влязъл в голям филм.
Мисля, че казах ясно, че няма да дам 600лв за боядисване на автомобил с цена 500-1000лв. Един лак на спрей струва също 5-8лв. Обаче аз питам какво да сложа, което да е устойчиво на разредители и бензин? И не ми отбелязвай дали съм се прекарал и в какъв филм съм влязъл. С малко пари е работата да се направи нещо. От 2 страници ядете абсолютно безцелно. Не знам на кого какъв конкретно му е проблемът, ясно представих с тези пари какво може да се направи.
hidrazin - майстор
Да. Не карат. Ама и не ги боядисват със спрейчета. Пък и ако не си забравил - темата е твоя. Да не искаш всички да се кефят и ръкопляскат за "чудното и евтино" боядисване? :lol:
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Да. Не карат. Ама и не ги боядисват със спрейчета. Пък и ако не си забравил - темата е твоя. Да не искаш всички да се кефят и ръкопляскат за "чудното и евтино" боядисване?
Като не искаш да боядисваш по такъв начин, какво дириш тук? По навик ли плюеш или? Има съфорумници, които не карат нови коли. Добре. Ако същите смятат, че са в настроение да дадат за боята на автомобил повече, отколкото струва самият той, ако ще и наместо по-важни неща в него - тяхна воля. Тая тема е за всички със стари автомобили, които искат да направят поне временна - година/две козметична поправка/освежаване. Със сигурност е по-добре да се гледат язвите в наранената боя, дупките от ръжда след малко по-късно или петната където лъсва кит под падналата боя.
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
...Като не искаш да боядисваш по такъв начин, какво дириш тук? По навик ли плюеш или? ...
Я вземи и ми прочети мненията по-горе. Ти както винаги не четеш чуждите постове. Параноята е голяма работа. Питал си - отговорено ти е. А това че не ти харесват отговорите - хич не ми дреме.
Относно плюенето - съжалявам ама имам образование и не мога да ти сляза на нивото.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "Боядисване на автомобил за 10лв(за детайл)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: