• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
От мобилни телефони до цифрови камери
hidrazin - майстор
Дори и по-добро. :-D Лично за тия "я маха, я не маха" не ги тача много.
:partyman:
miroton - майстор
Съскати източника,ама все пак го стабилизираи заради зимния период
thebugger - специалист
аз не съм и казал че искам някакъв мега качествен усилвател а просто нещо което при 20-30 вата ( макс мощност която ще използвам в повечето случаи) да работи добре. последно смятам крайното стъпало да е транзисторно (мосфет) а не с интегрални схеми, а предусилвателя и тонкоректора да са интегрални така че ако може да препоръчате само за тонкоректора нещо а крайното стъпало вече съм го избрал. само бих искал тонкоректора да е стерео. а за захранването не съм съгласен. 100% съм сигурен че стабилизираното захранване ще подобри в крайна сметка качеството. не случайно слагат кондензаторни филтри по 10000uf за да намалят смущенията доколкото може. Aко е двуполярно lm317 с 2N3055 и lm388 с MJ2955.
sstefanov - майстор
Добрият усилвател няма нужда от тонкоректори, изкривяващи звука допълнително.
ditronix - специалист
thebugger написа:
аз не съм и казал че искам някакъв мега качествен усилвател а просто нещо което при 20-30 вата ( макс мощност която ще използвам в повечето случаи) да работи добре. последно смятам крайното стъпало да е транзисторно (мосфет) а не с интегрални схеми, а предусилвателя и тонкоректора да са интегрални така че ако може да препоръчате само за тонкоректора нещо а крайното стъпало вече съм го избрал. само бих искал тонкоректора да е стерео. а за захранването не съм съгласен. 100% съм сигурен че стабилизираното захранване ще подобри в крайна сметка качеството. не случайно слагат кондензаторни филтри по 10000uf за да намалят смущенията доколкото може. Aко е двуполярно lm317 с 2N3055 и lm388 с MJ2955.
Ами той Стефанов няколко пъти ти каза да ползваш TDA 7294, ама ти си си знаеш твоето. Вземи поразгледай описанието на тази схема,белким забележиш,че е с MOS транзистори в изхода. За тонкоректор аз ползвам LM 1036- като че ли е най-добра от достъпните на пазара. Остави тези стабилизатори,за никакъв чеп не са ти,само ще доомажеш работата. Трафът ти е точно за директно захранване на 7294 с добри филтри,не се вкарвай в черни комедии. Еле пък с линейни стабилизатори!
Стефанов,съгласен съм,че тонкоректор не е нужен в някои случаи,но обикновено е крещящо належащ. То това си е отделна дискусия,.......ама за друго време....
ditronix - специалист
Първият линк е достатъчен! Леле,как свири това нещо! Лошото е че 1514 се намира трудно!
shadow__01 - майстор
Да пусна и аз едно питане в темата макар да не е моя.
Тъй като буксата за слушалки на тонколоните на компютъра ми явно е разбита (единия канал го няма) и не може да оправи (колоните не се отварят) си търся някаква малка схемичка на усилвател за слушалки с ниска мощност.
Предпочитам да е едночипов (по-лесно се сглобява) схемата. Ще се захранва с адаптер (не импулсен разбира се). Идеята е да стане като кутийка с букса, бутонче и потенциометър където да си включвам слушалките (32-омови).
Търсил съм доста преди и не съм успял да намеря. Ако може да е нещо клас "А", защото понякога доста усилвам и не искам да се чуват изкривявания.
hidrazin - майстор
Няма нещо което да не може да се отвори. На мен поне не ми се опряло никое такова. :-D
Най-лесно е да се сдобиеш с такъв усилвател е като го "изтръгнеш" от някое старо CD за компютър. Старите имаха изход за слушалки с усилвател и потенциометър. Качеството е напълно прилично.

Изображение

:partyman:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Интегрален усилвател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: