Да има нещо такова, ползва се само средата на дървото, по-бялата част се маха...
Погледни дъсчиците, ако има от външния слой дървесина, то си личи и я махни, то без това е добре да се нацепят на трески, така се увеличава площта, която реагира с ракията...
За оцветяване и подобряване на ракията,а и на виното се използват доста дървесини, като основно е Бял Дъб(Бяло Меше),Смрадлика, Черница ,като при всички тях се ползва само сърцевината...
За твое успокоение, сцепи 2 летвички с размери 20-25 см дълги и 1/1/см дебели и ги сложи в бутилка(0,7-1л) с ракия, за седмица трябва да стане ракията оцветена, ако ти харесва резултата, сложи тогава в бидона, като количеството клечки/л ще го съобразиш с пробата..
Аз навремето ползвах смрадлика, но ракията става тъмно жълта и леко стипчива и не ми хареса варианта...
Сега ,е от доста години , ползвам Бяло меше, то придава цвят и аромат,че и лек вкус на уиски...
Погледни дъсчиците, ако има от външния слой дървесина, то си личи и я махни, то без това е добре да се нацепят на трески, така се увеличава площта, която реагира с ракията...
За оцветяване и подобряване на ракията,а и на виното се използват доста дървесини, като основно е Бял Дъб(Бяло Меше),Смрадлика, Черница ,като при всички тях се ползва само сърцевината...
За твое успокоение, сцепи 2 летвички с размери 20-25 см дълги и 1/1/см дебели и ги сложи в бутилка(0,7-1л) с ракия, за седмица трябва да стане ракията оцветена, ако ти харесва резултата, сложи тогава в бидона, като количеството клечки/л ще го съобразиш с пробата..
Аз навремето ползвах смрадлика, но ракията става тъмно жълта и леко стипчива и не ми хареса варианта...
Сега ,е от доста години , ползвам Бяло меше, то придава цвят и аромат,че и лек вкус на уиски...