Здравейте, аз също се интересувам от домашно производство за лична употреба. Гони се само и единствено качество, а не количество. Има ли някакви особености при направата на самия казан или е умален вариант на този в казанджийниците. С бащата си я варим на казан, но последния път резултата нещо не беше на очакваното равнище. Та освен медните съдове, тръби и серпентини, има ли друга особеност? Бях чел някъде, че много е важно да се поддържа оптималната температура дестиирането на ракията. За жалост това в казаните, където обичайно се вари ракията не може да се постигне.
Използвам дъбова бъчва. Ще споделя, че първия път (казвам първи, защото тогава купих бурето) просто забравихме ракията и стоя около 1 г. Божкей, не бях пил преди това такава ракия, "наше" производство. Какво ли ще стане, ако се държи по-дълго време. Признава, тогава и ракията стана добре, ама то хубава ракия, която стои в стъклена бутилка, си остава най-обикновена ракия...
Пил съм и ракия отлежала около година в буре от маслиново дърво. Това е ракията, ама не намирам такова буре в България, трябва да се ходи до Гърция. На цвят беше като разгазирана кока кола. Направо откачих от кеф
Поздрави
Използвам дъбова бъчва. Ще споделя, че първия път (казвам първи, защото тогава купих бурето) просто забравихме ракията и стоя около 1 г. Божкей, не бях пил преди това такава ракия, "наше" производство. Какво ли ще стане, ако се държи по-дълго време. Признава, тогава и ракията стана добре, ама то хубава ракия, която стои в стъклена бутилка, си остава най-обикновена ракия...
Пил съм и ракия отлежала около година в буре от маслиново дърво. Това е ракията, ама не намирам такова буре в България, трябва да се ходи до Гърция. На цвят беше като разгазирана кока кола. Направо откачих от кеф
Поздрави