Върху фибрана ще има ли друг пласт или мембрана за ХИ? Или остава само тази, която е залепена за бетона на основите?
вт юли 11, 2023 6:34 amschuldiner написа: Абе за хидрото не го ли коментирахме вече? - Ако ще се лепи на пяна, по-добре да е с посипка. Виждам, поопърлили са найлона, но сцеплението пак не е достатъчно. Не че е толкова важно...Ами нямах енергия вече и това да гледам. Мисля, че е ок. Сега маханично ще захванат хидроизолацията за стената и не мисля, че ще мърда.
вт юли 11, 2023 6:34 amschuldiner написа: Като странично занимание /и аз съм захванал да строя къща като изпълнител/, правя спешно един покрив досущ същия - плосък, фибран, замазка, бордове... Воронките съм ги вкопал във фибрана и изрично исках замазката да е затиснала периферията им. Ама като не присъствах, отрязали като при теб.При мен нарочно е така. Искаме да правим покрива след фасадата и скелетата и т.н. и затова решихме да не слагаме воронки за да не станат на гъз.
вт юли 11, 2023 6:34 amschuldiner написа: Забравих при теб каква е обшивката на бордовете. Аз традиционно правя дървена кутия, върху която лесно се монтират ламаринени капаци или имитация камък. Идеята е обшивката на борда да не стъпва на фасадната ТИ, а и да е равно и право като основа. Още едно плюсче е, че оттам може да се вентилира подът на покрива.Мисля, че по борда имам 4см PIR + шперплат и после ламарина.
вт юли 11, 2023 6:34 amschuldiner написа: ПП Огромен проблем с воронките и барбаканите във Варна - налични само евтинджос, едвам намерих малко по-добро пвц за ТПО-мембрани. Само дето търговецът ме овика, че не ставали за битумен покрив , бабината му, на мен ще обяснява!Не съм поръчвал, но момчето, което ще прави покрива не е споменавал за проблеми. Търсиш ли нещо специално за да го попитам?
вт юли 11, 2023 2:38 pmD.Kalchev написа: Върху фибрана ще има ли друг пласт или мембрана за ХИ? Или остава само тази, която е залепена за бетона на основите?Само остава дренажната мембрана (с пъпките към XPS-a)