Тавана на селска къща строена преди 70 г. е "изолиран" според тогавашните възможности т.е. хоризонталната част е насипана с пръст. Дебелината е около 7-10 см. и мисля, че добре си върши предназначението. Помещението /каратаван/ е необитаемо. Проблема е, че тази пръст е убежище на плъхоците, които си прокопават тунели навсякъде в нея
Идеята ми е да насипя върху пръста нещо, което да ги отблъсква. Не знам дали още се намира перлит и дали ще свърши тази работа. Предполагам, че в него не могат да копаят понеже е лек и ще се смъква обратно.
Варианта с вата само ще им увеличи удобствата! С променлив успех съм ги тровил /мирише гадно/, ловил с капани /играчка е да се качвам всеки ден през капандурата/, гонил с ултразвук /май му свикнаха/

Идеята ми е да насипя върху пръста нещо, което да ги отблъсква. Не знам дали още се намира перлит и дали ще свърши тази работа. Предполагам, че в него не могат да копаят понеже е лек и ще се смъква обратно.
Варианта с вата само ще им увеличи удобствата! С променлив успех съм ги тровил /мирише гадно/, ловил с капани /играчка е да се качвам всеки ден през капандурата/, гонил с ултразвук /май му свикнаха/

Последна промяна от ZMeyGorianin на нед фев 16, 2014 11:19 am, променено общо 1 път.