• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ZMeyGorianin - майстор
Тавана на селска къща строена преди 70 г. е "изолиран" според тогавашните възможности т.е. хоризонталната част е насипана с пръст. Дебелината е около 7-10 см. и мисля, че добре си върши предназначението. Помещението /каратаван/ е необитаемо. Проблема е, че тази пръст е убежище на плъхоците, които си прокопават тунели навсякъде в нея :x
Идеята ми е да насипя върху пръста нещо, което да ги отблъсква. Не знам дали още се намира перлит и дали ще свърши тази работа. Предполагам, че в него не могат да копаят понеже е лек и ще се смъква обратно.
Варианта с вата само ще им увеличи удобствата! С променлив успех съм ги тровил /мирише гадно/, ловил с капани /играчка е да се качвам всеки ден през капандурата/, гонил с ултразвук /май му свикнаха/ :?
Последна промяна от ZMeyGorianin на нед фев 16, 2014 11:19 am, променено общо 1 път.
al4o - специалист
С това заглавие отиде в Бисерите :-D Сори за спама :cry:
ZMeyGorianin - майстор
Айде оправих го :cool: Давай сега по същество...
ZMeyGorianin - майстор
nikolaytatarov написа:
вземи си котка :)
Имам, ама не е алпинист :-D
Andri01 - майстор
Намери стъклена вата-от едновремешните изолации.
ZMeyGorianin - майстор
Мислих го този вариант, но ще вземе да се рони в стаите отдолу и ще започне едно чесане... :lol: При ремонта разкарах омазания с кал и слама таван на стаите и сложих вагонна шарка на летви. По край стените е с первази, но те не са идеално прави и от там пада понякога пръст от тавана. Така, че е възможно да пада и от ватата.
VLADO66 - майстор
Разкарай пръстта и запълни с полистиролбетон.
ZMeyGorianin - майстор
Тежи ли този бетон? Защото ще легне върху напречните греди /между тях има някакви паянтови пръти/ и вагонната шарка.
Дават го до 150 кг/м2. Тавана е 45 м2=6750 кг. :?
VLADO66 - майстор
300-350кг/м3 gechev ще каже най-добре/нали го произвежда/.
  • 1
  • 2

Тема "Заместител на ватата като изолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: