Ако някой може да покаже ,други документи с изисквания с други методи за заваряване на тръби в хранително вкусовата промишленост моля да ги покаже?Изискванията по отношение на хранително-вкусовата индустрия у нас са регламентирани със Закон за храните, Наредба 4/19.02.2008 г. и БДС 12:2010 г. В Наредбата са изброени технически изисквания към оборудването за млечни, месни и други хранителни продукти.
На ЕСАБ подходящите електроди са: OK 63.30
E 19 12 3
БДС EN 3581:
E 19 12 3 LR 12
AWS A 5.4:
E 316L-17
E 19 12 3 LR 12
E 316L-17
Неръждаем електрод с изключително ниско съдържание на въглерод,
за заваряване на стомани от типа 18%Cr, 12%Ni, 2,8%Mo. Има ниско
съдържание на делта-ферит (FN 3 - 10). Използва се широко в химическата,
хранително-вкусовата промишлености и в корабостроенето. Подходящ е
за заваряване на стабилизирани стомани с подобен състав, с изключение
на случаите, когато трябва да се достигне пълната устойчивост на пълзене
на основния метал (до 400 °C). Електродът е лесен за използване, с отлично
първоначално, повторно запалване и самостоятелно отделяне на шлаката.