• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
sabuke - помощник
Здравейте,
първо да изкажа и аз благодарности за прекрасната тема, но понеже съм начинаещ, а искам да си постава сам плочките в банята имам няколко въпроса.Първо какво е това "мастар" - като гледам на картинката е някаква голяма линия, и откъде може да си купя и за какви пари (явно ще ми трябва).
Вторият ми въпрос: значи банята, която сега ще права трябва да и се сложат и плочки на подa.От къде трябва да започна ??? Не трябва ли пърно на пода за да видя до къде ще са, и след това с тяхната височина да се съобразя от къде да започна поставянето на 1-вия ред на стените.
rumen302 - специалист
В темата е обяснено, че се започва от втория ред, облепват се стените, после пода, и накрая първия ред.
Мастари могат да ти направят в дърводелска работилница, трябва да са с идеално прави кантове и еднаква дебелина навсякъде, което е елементарно за всеки дърводелец работещ с щрайхмус. Предполагам, че се продават и по магазините.
Rumen Iankov - специалист
Можеш и алуминиеви мастари да си купиш да ги ползваш :) много години.
За пробиването на отвори в плочки използвам една джаджа подобна на предната част на стрела. Слага се на бормашина желателно с ниски обороти. пробива перфектни дупки до 45-50мм. работи на сухо, не е необходимо да се полива с вода. струваше ми някаде към 25-30 лв
vidrata - специален-специалист
Н-В-Б до" 45-50 мм" а колко минимум????
джаджа

Прикачен файл

пробиване-на-плочки1.jpg
пробиване-на-плочки1.jpg (43.69 KиБ) Видяна 82038 пъти
пробиващо острие

Прикачен файл

пробиване-на-плочки2.jpg
пробиване-на-плочки2.jpg (40.14 KиБ) Видяна 82037 пъти
Всъщност пробива до 70мм като го меря сега. Проблема е че служи за пробиване на плочките преди да бъдат залепени. Ако се наложи да се пробиват вече залепени(но винаги добре изсъхнали) плочки, това може да стане с диамантено-пробивен накрайник и бормашина.
С този накрайник, който е на снимката, минимума диаметър зависи от дебелината на плочката, тъй като е триъгълен и колкото е по-дебела плочката, толкова по-голям ще е диаметъра на дупката. За 5мм дебелина на плочка минимум-диаметъра ще е 7-8мм.
Здравейте,
Аз съм новак тук но ще си позволя да допълня колегата ,защото мисля че е важно и не съвсен ясно за начинаещите.
Та става дума за това ,че при наличие на хоризонтално поставени фризове височината на първия ред плочки зависи и от мястото на фриза.
Като се вземе предвид стандартната височина на мивката (85 см. от готов под) и тази на смесителната батерия за душа (95 см. )се определя височината на която ще бъде фриза.Недопустимо е да бъде под нивото на мивката ,а е доста грозно да бъде прекъснат от смесителя на душа.След това в зависимост от размера на плочките се определя нивото от което ще се подведе първият (всъщност втори) ред плочки.
Надявам се да съм бил полезен и колегата да не се разсърди за допълнението на темата му :)
Time2Burn - специалист
Полезен беше, само дето душа не се слага на 95 сантиметра от пода...
Всъщност да те допълня - фриза се слага на 90 сантиметра, а душа на 85. Успех
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Методи за полагане на плочки в баня - 1 част" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: