Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
lordvlad - напреднал
Проблема е следения. В помещение , което ще бъде дневна и трапезария искам да го направя ламинат и плочки. Проблемът е, че пода е от доста солидно и здраво дюшаме и не ми се мисли за изкартване. Как да налепя плочки върху дюшамето само за трапезарията, а другото да си остане свободно за ламината. Може да се повдигнат малко плочките и да има прагче.

Прикачен файл

banq_1.jpg
banq_1.jpg (39.75 KиБ) Видяна 16407 пъти
pipbel - майстор
2 слоя гипсфазер (общо 2см), отгоре грунд и лепиш каквото ти падне - грес, теракот, ламинат, естествен паркет.
Става 1 вид модифициран сух под Кнауф, ама без посипката.
Ще черпиш :-D
Аа , и сложи малко каменна вата около камината :cool:
BREAKER - специалист
'Подът е от доста солидно и здраво дюшеме'-ако е така защо ти е да си правиш експерименти,Ти имаш най-добрата подова настилка.Поработи върху него ,не се занимавай с ...глупости!Ламинат и плочки .....не не си прав,едно добро дюшеме не се маха!!! :sad:
masterval - майстор
Освен ценността на дюшемето, има и проблем с поддаването на пода - все някога ще се съберете повече народ върху плочките и ще започнат бавно да се отлепят поради начупването на лепилото.
Master_Kenobi - V.I.P.
pipbel написа:
2 слоя гипсфазер (общо 2см)
Ти го подкара, като на ново строителство. Ама нали си на тая вълна. :) Тук има и съществуващи врати, все пак. Как ли ще им се отразят тия 2 и кусур сантиметра. :)

lordvlad, имаш перфектната подова настилка! Не сглупявай да я разваляш! Помисли за циклене (ако се налага) и лакове и/или вакси за дюшамето. Не прецаквай естествения материал с временен изкуственяк.
svetliopi44 - Чирак...
Кеноби е прав . Не сглупявай да прецакваш дюшомето. Но все пак ако си решил и ти се режат врати най добрия начин е цимент фазер хванат с винтове за дюшемето и отгоре лепиш.Испитано е и действа .Успех.
mici - специалист
svetliopi44 написа:
.... най добрия начин е цимент фазер ....
Какво е това и къде да го търся? Имам подобен проблем: камина, пред която трябва да защитя дюшемето от случайно изхвърчали въгленчета. Виждал съм един материал, подобен на бетон с много ситни камъчета, на листове с дебелина около 12 мм. - как се нарича?
svetliopi44 - Чирак...
Извинявам се за закъснението на отговора.Преди съм го мяркал в Бриколаж. Ако не ме лъже паметта беше около 22лв. на лист . Размерите са му като на гопсфазера.Пробваи и на Сточна гара ако си от София.
Spokoiniq - майстор
Що се занимаваш с ГЛУПОСТИ? Дюшеме се цикли професионално и после ако искаш може и да се фугира и става джам с подходящия лак. Ти искаш да се сереш на хубавия материал, все едно на стенна каменна облицовка да налепиш тапети! Еднакво тъпо и грозно е! Ако толкова е зор за пред камината се изрязва дюшемето, укрепва се за скарата, бързосъхнеща замазка и гранит, или гранитогрес, според бюджета.
маречков - специалист
Здравейте, да не пускам нова тема, питам тука.
Ще си правя баня в килера на село, който съвсем естествено е с дюшеме, та тея циментови плоскости, за които стана въпрос, ако ги отделя на 2-3 см. от пода с някяква конструкция дали ще е проблем? Защото запечнвайки го, дюшемето след 5-10г. ще изгние и тогава пак ремонт ще правя. И другия ми въпрос е дали мога да залепя и фугирам плочките за въпросните плоскости със силикон за да могат да мърдат и поемат евентуалното огъване на плоскостите? Помещението е 2 на 2 м.
Благодаря предварително и съжалявам, ако са ми тъпи въпросите :?

Тема "плочки върху дюшеме" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: