Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
HD - специалист
Това за гипс картона и/или армировъчна мрежа и аз си го мислех, но имам някъде още около седмица на разположение, за което време все някак си ще смъкна боята, ами да видим цокълчето :?
velsi - Почетен майстор
Абе чудя се какво толкова те мъчи това цокълче?!? Вземи си един по-тежък чук и един СЕКАЧ. Не остро шило, а СЕКАЧ. И точно където е залепен отгоре цокъла, слагаш секача и бой. Мани ги перфораторите, бой му е майката! И с перфоратора може да стане, но ако имаш секач за него, а ти явно нямаш. И явно се опитваш да го къртиш челно.
HD - специалист
Че нямам секач за перфоратора - нямам, имам само шило, което някога е било остро, обаче не съм пък чак толкоз назад, че да ги къртя челно - къртя го (опитвам се) отгоре. Иначе "ръчен" секач имам (от шпилка на верижен трактор - доста здрав е), тези дни ще си взема и един по-тежък чук (че моя е лекичък) и ще видим какво ще стане :)

Както е казал народа - "няма невъзможни неща" :!:

П.П. Предполагам проблема е наистина, че не го къртя със секач, а със шило, и то затъпено отпред :|
Тани - модератор
Моите бяха толкова "добре" залепени към стената, че с наколко удара челно с плоската страна на чука се начупиха и след това направо с шпаклата ги откъртих от стената! Може и ти да ги начукаш предварително челно с някой по-тежък чук!
HD - специалист
Тани написа:
Моите бяха толкова "добре" залепени към стената, че с наколко удара челно с плоската страна на чука се начупиха и след това направо с шпаклата ги откъртих от стената! Може и ти да ги начукаш предварително челно с някой по-тежък чук!
За какво по-точно говориш? Нещо не мога да направя връзката...
Аз за цокъла имах предвид ....
Цокълчето днес го подхванах с ръчния секач и един по-тежичък чук - става работата идеално даже - първо му махна отгоре циментовата замазка, и после като го прасна отгоре и той цокъла в повечето случаи се поотлепва направо от стената.

А боята й намерих цаката пак с тоя ръчния секач, само че без чук - просто със секача на ръка чукам чукам полека лека и боята се откъртва - метода върши работа, но е много бавен и сега ме болят ръцете доста :cry:
Тани - модератор
Ами за цокъла говорех и аз , съжалявам че не съм споменал,но мислех че се подразбира!
HD - специалист
Няма проблем, в крайна сметка нали се разбрахме все пак :roll:

Друго искам да попитам сега - върху латекс (или е фасаген, не съм сигурен) могат ли да се лепят плочки, или трябва и това да изкъртя до бетон? Латекса (заедно с шпакловката) е здраво хванал, няма подлющвания и такива работи.
Osiris - специалист
Имах същият проблем в стълбищната клетка там цокала е бил с постна боя и после някой идиот е мазал с блажно
взех перфоратора и със шилото надрасках стената на решетка колкото да стигна до мазилка и после шпакловах с теракол сега шпакловката не е мраднала две години и чака по добри времена да я боядисам :-D същото може да приложиш и при латекса за да си сигурен че няма да те тарсят плочките :wink:
HD - специалист
А, то където ще го "надрасквам", то по-добре да го смъкна целия май, той поне се сваля доста по-лесно от боята по стените, с която все още имам проблем, не ми достига време и ресурси, затова става и много бавно ... Добре, че поне остъклих терасата, та сега не ме притеснява зимата :cool:

ОЩЕ един въпрос (с риск да стана досаден вече) - а върху въпросния латекс (или фасаген, дето не го знам какво е точно) може ли да се шпаклова с циментова шпакловка?
Защото над плочките (които скоро ще бъдат налепени) е едно такова още по-грапаво и е намазано с латекс, та мисля да го шпакловам да стане гладко и пак да го боядисам с Фауст (ако хваща шпакловката разбира се), че ако трябва и там да къртя до бетон :? Отиде до следващия Гергьовден .... Или другия вариант така както си е грапаво върху него направо да го мина с Фауст, но ще стане грозно според мене, ако е гладко ще е доста по-добре.
stoyan4o - напреднал
Според мен най лесния начин е да се боядиса отново въпросната повърхност примерно блажно и още докато е прясна боята да се нахвърля върху боядисаното пясък по възможност непресят.Като изсъхне лепим като върху едра шкурка...

Тема "Фаянсови плочки върху блажна боя - възможно ли е?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: