Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Vania76 - помощник
Мод,благодаря ти,ще пробвам!На терасата ми е ,така ,че няма страшно! :)
Vania76 - помощник
velsi написа:
Трябва да разглобиш кутията отвън, за да имаш достъп до ролката. Като го направиш ще видиш къде влиза въжето и къде е завързано. Много е лесно и веднага ще ти стане ясно. И внимавай, особено ако си на по-горен етаж.
Ролката трябва ли да я сваля и лесно ли се маха? :?:
silllveto - Майсторица
И на мен хоризонталние са ми офисни. Но пък вертикалните текстилни как се перат?
В единя апартамент сме с дървен стъклопакет и съм решила да сложа хоризонтални щори в същия дървесен цвят. Та въпросът ми към СХЛ е кое е по-добре, дървени, или алуминиеви с дървесна шарка. Дървените не измятат ли, а на алуминиевите люпи ли се боята?
velsi - Почетен майстор
Vania76 написа:
Ролката трябва ли да я сваля и лесно ли се маха? :?:
Зависи. Ако имаш достъп до отвора, през който минава въжето, не е нужно да я махаш. Понякога се маха лесно, понякога не чак толкова. Зависи от конкретното изпълнение на щората.
bager - специалист
Роло щори не е ли добър вариант?
Цветове всякакви, не събират прах и не ги ползват много- много в офисите :) .
Изображение
А какво ще кажете за външни хоризонтални щори? Знам само,че не се произвеждат в България. Виж тук:http://photo-zona.net/index.php?APP_ACT ... M_ID=18624
marabura - напреднал
mavro написа:
А какво ще кажете за външни хоризонтални щори? Знам само,че не се произвеждат в България. Виж тук:http://photo-zona.net/index.php?APP_ACT ... M_ID=18624
Май само една единствена фирма ги прави в БГ (или ги внася и монтира), но сега не ми е линка под ръка. Пък и май правят само административни сгради.
Така или иначе за монтажа на такива щори трябва да е помислено още като се прави дограмата, иначе ще си виждаш всичките чаркове отвътре ...
Сложна системка си е. С Двигател и с механизъм минаващ през дограмата ... някой с дистанционнио управление.
В офиса сме с такива е мега удобно. Имат си сензор за вятър - ако е силен се прибират. Имат и опция със сензор за осветеност сами да се нагаждат така, че в стаята да е еднакво светло посотянно.

За цени обаче идея си нямам.
Всеки случай като стигна до там ще търся варинат да си сложа предполагам.
Определено щорите са доста добро решение,точно защото не е нужно да се перат толкова често,колкото пердетата ( особено ако се пуши в помещението ):-D.
Различните видове имат различни преимущеста.
Руло щората,се монтира на самия прозорец,което позволява и едно семпло перде отпред например :wink: Платовете са антистатични,като има и видове,които позволяват пълно затъмнение - плата е гумиран.
За хоризонталните щори е необходимо по-често почистване,защото ламелките им са алуминиеви :roll: Но също позволяват и перденце,за любителите на този стил.
А вертикалните щори не са чак толкова офисни,когато са в дома
:-D заместват идеално пердето,както и другите видове щори,перат се,платовете им са антистатични,има голям избор на платове и цветове.
Аз си сложих преди година в кухнята вертикална щора.Много съм доволна,въпреки че много хора не ги предпочитат за кухня.Механизмът не е мръднал,платовете също.Взех си я от Камакс - ето и сайта за тези,които се интересуват - www.kamax.bg.
Предпочетох ги,защото са фабрика и съответно както качеството на монтаж и изработка,така и цените им са доста по-добри.
Скоро мисля и в детската да слагам - ще пусна снимчици тия дни и на тази в кухнята ;)
velsi - Почетен майстор
Що ли ми звучи като съвсем обикновена реклама? Кого се опитваме да излъжем?
dechev - специалист
Аз работа с тех /дистрибутор/ но ще кажа и един от минусите на вертикалните, като радиатора ти е под прозореца и се гонат ламелите, клатат се неприатно.

Тема "Хоризонтални или вертикални щори?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: