Мечтата на всяка домакиня
svetliopi44 - Чирак...
Плочките на снимката ти ли ги сложи??? :shock: :shock: :shock:
Върху латекса - грундирай и после лепи плочки смело. Ако преди това си грундирал и после си бойдисвал с латекс , аз не бих имал притеснения за здравата основа , която в случая е латекса. А и с лепило CM11 , грижите съвсем отпадат.
gibal - помощник
Да мое дело е. Ето и нови снимки от днес.

Прикачен файл

DSC00595_1 (Medium).jpg
DSC00595_1 (Medium).jpg (25 KиБ) Видяна 14433 пъти

Прикачен файл

DSC00596 (Medium)_1.jpg
DSC00596 (Medium)_1.jpg (22.8 KиБ) Видяна 14433 пъти
Илиян Илиев™ - майстор
Светльо, плочките са злато в сравнение с нашите. :-D Ако се сетя утре ще направя няколко снимки да ме оплювате после. :sad:
gibal - помощник
Не ми е ясно, само защо все се намират умници, които винаги "осират" темите, мисля, че въпросът ми не беше "Дайте оценка на плочките ми?", плочките са си нормално поставени, но снимката е правена с телефона и от там дава илюзия за кривина, това си е първият теракот дето го поставям, а защо аз си го поставям, не ми е удобно да помоля комшията да му заснема теракота, фаянса, шпакловката и ъглите, направени от майстора дето ми даде идеята да надраскам гиспокартона, да видите "майсторлък", само, че там имаше здраво плащане, а на мен ми остана удоволствието от извършената работа, днес почвам коридора, чака ме и банята.
Преди време, имах въпрос относно боите на варова основа, пак "умнотии", това помещение го боядисах с Фауст на промоция от Практикер, боята си я тонирах също с Фауст, противно на съвети за бои колкото минималната работна заплата за кутия.
Използвам случая да благодаря на всички, които ми дадоха правилен съвет, кухнятя вчера я монтираха и ще сложа ламиринан гръб, вместо фаянсови плоки. Приятен и успешен ден на всички!
vladtod - специалист
gibal написа:
кухнятя вчера я монтираха и ще сложа ламиринан гръб, вместо фаянсови плоки. Приятен и успешен ден на всички!
Не забравяй да покажеш резултата напук на всички "умници" :wink:
housedoktor - майстор
И много поздрави на драскача на гипсокартона, и поздравления за "добрия" избор на боя
muncho - специалист
Банята ,преди 4-години ,едно 20-годишно тогава момче/Митко от Пловдив/,с къдрава кичара ми прави плочки-мочки ,всичко.Отначало като го видях си викам :край изгорях :shock: .Да,ама не.Те такова майсторче оттогава не съм срещал.Перфектен,след работа си почистваше,излизаше от банята само да пие вода и до wc.Та той направи конструкция,гипскартон и върху него плочки.Две деца се изгледаха в тая баня,оливане,плискане,бутане по стените-не са мръднали.От време на време по една гъба с препарат и банята светва.
Като го питах :ами ако искам след време да ги сменя той вика:"лепиш смело върху старите,нема страшно" И сигурно ще да е прав :-D .
А твойте плочки са си много хубави.Най-много вяра трябва да имаш в себе си.Кво,кви се навъдиха плочкаджии-тръгват си ,всичко лъщи,екстра и след 2 месеца коридора стаа на дунавски вълни.Което си го правиш за теб-никой няма да ти го направи по- хубаво.Успех!
Алксандър Марков - специалист
Здравейте,
на мен също ми предстои да слагам плочки върху гипскартон. Става въпрос за селска тоалетна, която рядко ще се ползва за баня.
Предвидил съм хидроизолация за ъглите с лента и течна хидроизолация която се налага с четка и после може да се шпаклова/лепи върху нея, но въпросът ми е с какъв грунд трябва да се грундира преди полагането на плочките.
Бетон контакт грунд или дълбоко проникващ грунд?
След това ще лепя с флексово лепило.
Поздрави на всички.
EDI - майстор
Карай си без грунд.Ако толкова ти се грундира, грунд CN 94 на Церезит.

Тема "Лепене на фаянс върху гипсокартон?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: