• 1
  • 2
Software и Hardware за GSM и мобилни у-ва
Justy - майстор
Тани - модератор
А как се решава проблема със зареждането на батерията на GSM-а?
Justy - майстор
Ще проверя, но не съм чувал да има проблем с батерия, която не е изключена след зареждане. Може би трябва да се помисли и за юпиес ?
Тани - модератор
Имам предвид че при тези телефони кабела за данни и този за зареждането на батерията се включват в един куплунг , а не видях информация , че тази платка зарежда телефона. Малко ще е странно да го изключваш от време на време от алармата и да го закачаш на зарядно - не мислиш ли?
Justy - майстор
Телефона се захранва от устрайството GCM7. Виж в линка - Подробно описание от производителя тук - на сайта. Всичко се храни с 12 волта, което го прави пригодно за юпиес.
batman - специалист
От около половин година използвам това устройство и като цяло съм доволен от него. Единственото неудобство с което съм се сблъсквал до сега е сравнително честото рестартиране на GSM-а. Не мога да разбера причината за това: дали е от мобилния телефон, от самия дайлър или и от двете устройства в комбинация.
Телефонът преди да го използвам като система за оповестяване не ми е въртял такива номера, следователно остават останалите две възможности.
Ако някой има по-голям опит с този вид система моля да сподели опит. Ще съм благодарен.
И още нещо: Знае ли някой дали СОТ се навиват да работят с тези GSM дайлъри или твърдо държат да работят със своите.
bobtosh - специалист
аз ползвам същото устройство от близо шест месеца и съм много доволен!
направил съм си цялостна алармена система с UPS, датчици, сирени и т.н..

Един единствен път се е случвало да се върна и да намеря GSM-a изключен?! Незнам защо е станало това.

Според мен не е лошо изключване на GSM-a и всичко останало периодично - примерно 1 седмично.
batman - специалист
Като го купувах не ми казаха, че трябва да се изключва профилактично, а и не смятам, че това ще помогне особенно.
Иначе и аз съм си направил цяла охранителна система, но захранвам с акумулатори, въпреки че съм предвидил и захранване. Причината, е че там където съм монтирал системата няма ел. ток., така че ми се налага да сменям акумулатора на около месец.
Мисля си дали именно това не влияе негативно на работата на устройството.
Ronin - специалист
Проблема с рестартирането на подобен вид GSM устройства е именно този......това е разликата между истинските(скъпарските както един колега казва по горе) GSM устройства ....Никой сот няма да може да работи с подобни устройства ......немислимо е поради тех.причини....
GSM Комуникатор свястен е между 200-600 евро от пъреите имаме на склад...вторите с поръчка......
batman - специалист
Не съм писал по тази тема отдавна. Оказа се че съм оставил телефона на вибрации, което е и основната причината за отказите на дайлъра. Като набирам телефона, от вибрациите се размества кабела на телефончето и то изключва. Елементарно!
Иначе съм ного доволен от това решение! Що се отнася до СОТ, май вече не предирят толкова към техниката. По скромни наблюдения СОТ имат определени изисквания към разположението на модулите (точките) от системата, но и там се прави компромис. За тях е важно да си хванат клиента.
  • 1
  • 2

Тема "GSM - СОТ" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: