Напишете въпрос свързан със санирането.
velsi - Почетен майстор
Пука се, ако е некадърно направена. При мене не се пука. Мрежа, Теракол на "Вебер" 2 ръце и гипсова шпакловка още поне 3 ръце. А и аз не ходя да натискам стените.
Аз не бих шпкловал директно с гипс!
HD - специалист
Аз също имах някакви идеи преди гипса да го мина с теракол (така и така ми хартиса от лепенето на гранитогреса), ама викам да не се изложа, затова не попитах :)
А на Боро теракола предполагам ще свърши същата работа, защото почти до блока има едно малко складче и там друг теракол нямат, така че Вебер не ми се занимава да търся :cool:

А само още един последен (надявам се) въпрос - с какво е най-добре да захвана стиропора за панела - това с дюбелите е ясно, обаче с друго с какво? Ако е пак с теракол? Или има някакви специални лепила?

10х!
velsi - Почетен майстор
Стиропора се ЛЕПИ за стената със Теракол. Използва се назъбена маламашка (гребен). След като изсъхне (на следващия ден например) се слагат дюбелите. Следва мрежа и шпакловане пак с Теракол. Марката на теракола не е от значение. Нататък вече каквото си решиш. Обикновено се прави гипсова шпакловка и се боядисва с латекс или се лепят тапети. Има разни лепила, които се водят за топлоизолация, но моето лично мнение е, че те по нищо не се различават от другите. Просто се използва всеобщата суетня околко топлоизолациите, за да се продава даден продукт.
HD - специалист
Абе то аз не съм чак толкоз бос така да се каже - майстора като ми лепи плочки на терасата (остъклената) и под остъклението на външната стена сложихме стиропор - пак така с теракол го залепихме и с назъбения гребен, само че дюбелите ги сложихме почти веднага, отгоре мрежа, теракол един слой, като дръпна после още едни слой, само че заради плочките.
Аз мисля един слой теракол (най-много два) и после гипсова шпакловка и отгоре латекс.
Последна промяна от HD на чет яну 25, 2007 9:20 pm, променено общо 1 път.
velsi - Почетен майстор
HD написа:
Само че аз мисля един слой теракол (най-много два) и после гипсова шпакловка и отгоре латекс.
Точно де! Аз нали това обяснявам през цялото време.
HD - специалист
То аз леко коригирах поста си (по инерция съм написал "само че аз мисля ...."), защото всички говорим за едно и също нещо в крайна сметка :wink:
Само че докато съм го коригирал, ти вече си отговорил :)
koko2twins - помощник
niko.i написа:
Здравейте ,запръв пут пиша във форума , имаам изолация от гипс картон и фибран 2.5см вътршно на апартамента си от 7 години и съм много доволен. Преди 2 год правих ремонт на апартамента на родителите ми и там сложих стериопор с мрежа и замазка -несъм доволен .Шпакловката стана крехка и при по силен натиск се пука ,Задължително използвйте гипс картон за да не се ядовате когато вече сте приключили с ремонта и връщане на зад няма .
Успех
Само да кажа-зависи как е правена шпакловката.Много ясно,че като се направи тънка шпакловка ще се пука при натиск.Имам 4 стени вкъщи изолирани с стиропор и шпакловани и засега нямам проблем
HD - специалист
Еййй, бях я забравил тая тема, защото отдавна сложих въпросния стиропор :)
Обаче имам едно питане - тук-там на места гледам шпакловката се е пукнала леко и това обикновено е от двете страни на прозореца, т.е. където са тесните ивици стиропор. Минах отгоре пак само спуканото с гипсова шпакловка и засега е ОК, но защо така се получава?

Значи процедирах по следния начин:
изкъртих старата шпакловка (блока е бетонен пак да спомена), минах с грунд Бороконтакт (един розов), после минах с теракол за топлоизолации на Боро с гребена, отгоре стиропора (2 см дебел е стиропора), отгоре мрежа, един слой теракол, после още един слой теракол (да се скрие хубаво мрежата), отгоре 2-3 ръце гипсова шпакловка. Това е общо взето.
И при мен не се пука шпакловката при натиск - като натисна някъде изобщо не мърда навътре, все едно е бетон :-D , просто така от стоенето с течение на времето (няколко седмици) и после видях че тук-там се е пукнала малко :?
velsi - Почетен майстор
Просто от стоенето или някой е отворил прозореца прекалено? При мене така се спука, но аз съм си виновен. А при тебе може дори да не сте забелязали.
HD - специалист
velsi написа:
Просто от стоенето или някой е отворил прозореца прекалено? При мене така се спука, но аз съм си виновен. А при тебе може дори да не сте забелязали.
Какво имаш предвид за това отваряне на прозореца?
Да е отворен и да се е ударил в стената ли?
ПРозореца стои почти винаги леко отворен (все още не съм се нанесъл в апартамента), но само отгоре (той е с двуосно отваряне).
Според мене по-скоро от стоенето, но как би могло да се избегне това, защото за в бъдеще ще слагам още стиропор на други стени :?

Тема "Вътрешна изолация - Фибран или гипсо-картон???????????" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: