• 1
  • 2
Връзката между 2 свята
fichtenweg - специалист
Здравейте,

имате ли представа как се наричат пластмасовите елементи държащи стилажите в рафтовете за обувки

Изображение

и естествено откъде могат да се купят.
peshev-ko - специалист
Механизъм за шкаф за обувки.Има ги във всеки уважаващ себе си магазин за мебелен обков и аксесоари.
fichtenweg - специалист
това включва ли Практикер и Мосю Бриколаж
larana - напреднал
Не знам защо точно питаш - ще сменяш счупени такива или ще правиш нови такива шкфчета. Ако е второто тези пласмасови боклуци ги забрави. Проблема им е, че са произведени от незнайна смес от различни пластмаси, при което изделието което се получава е много крехко и бързо старее. Така, че направи си ги от ПДЧ или там какъвто материал са ти шкафчетата. Ако е първото погледни на т.нар. "механизъм" дали има маркиран знак от каква пластмаса е прозведен и разни други обозначения - кога е произведен детайла , та даже и производител. Това до голяма степен говори за качество.
fichtenweg - специалист
:? хмм.. не знаех че трябва да се впускам в такива детайли за точно тези елементи...но щом се налага. Идеята е ние сами да си ги правим шкафчетата А иначе съществуват ли и метални такива. Ако няма метални, то поне има ли магазин който да продава по-недеждни пластмасови (които да изкарат по-дълго време). Нещо не ми се занимава да търся къде да си изработвам такива.
larana - напреднал
За тези елементи ме "светна" човека, който ми прави кухнята и коридора и тогава се замислих, защото пък аз се занимавам с пластмаси - защо пластмасовите са боклуци. За метални незнам, според мен няма, защото биха били неконкуретноспособни ( :-D ) на пластмасовите от към цена, но пък знаеш ли, може и да има. Ако пластмасовите елементи са направени както трябва няма да има проблеми. За съжаление немога да ти помогна дали това което се продава по-големите вериги е качествено, че съм от Смолян и ми идва малко далечко да проверя.
fichtenweg - специалист
някой да знае дали се продават такива в Кент Импекс на Черни Връх ?
wizli - специалист
fichtenweg написа:
някой да знае дали се продават такива в Кент Импекс на Черни Връх ?
ДА
maroka - специалист
Тоя тип механизми се продават почти навсякъде.
Ако искаш обаче по-рядко да ги подменяш отиваш в Продиз, или МАЕТ. В зависимост от дълбочината шкафа са единични и двойни.
Наистина се чупят често: при претоварване поддава захващането на механизма, по често обаче се откъртва стопера.
Ако имаш едни 35 см дълбочина си направи обикновено шкафче с отваряеми врати на панти - много по-функционално е.
Ако нямаш тази дълбочина си купи въпросният механизъм, но го използвай само като елемент за държане на обувките. Вратата пак я правиш на панти (клапваща), като ограничаваш да се отваря колкото искаш посредством ножичен механизъм.
  • 1
  • 2

Тема "шкаф за обувки" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: