• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 68
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
denuchi - специалист
всички започват от вътре на вън, но аз на обратно. първо кутията и после всичко вътре. и ето какво се получи от вън. до тук беше лесно, а многото идей който все се въртят бъркат малко нещата.
Последна промяна от denuchi на пон мар 28, 2011 2:17 pm, променено общо 1 път.
bonebiker - напреднал
Specove Imam edna 12ka samsung prozorechen . Ta :? :?
1. Moga li da "obleka" Dvata radiatora u Prizmatichen syd i tam da cirkulirat dvata vodni kryga.
2. Ima i kompresor 2.3kW R22 .moga li da go zamenia direktno v klimatika< za po goliama moshtnost>.
3.Imam i maistor na rabota s srebyren pripoi i moje da zaredi sistemata.
4.Imam kladenec i shte osiguri sys sigurnost pone 1m3 voda s 12-13 gradusa voda.
5.Imam izgradena instalacia parno raboteshto na 40-45 gradusa ako e mnogo studeno go zasilvam na 50-55.
Kak da priloja vsichko tova v napravi si sam. :?:
denuchi - специалист
да си призная малко ми е трудно с превода. тези 2.3 kW електрическа мощност ли са. по т.1. нече не е невъзможно (до колкото съм прочел правилно) но няма да е ефективно. по добре с два отделни нови топлообменника и с компресора 2.3 kW и ще стане твоята работа. тези 1м3 ще ти стигнат, но да ги има постоянно разбира се.
filmatoplo - майстор
Тази ТП която правиш самоделно каква е по вид вода -вода или въздух-вода ( май искаш да я направиш през 2 топлообменика - признай), гледам към съществуваща система я включваш пак ли помпа имаше на нейно место . Тази чисто новата въздух-вода като за моя случай ли е- на терасата .Какво се отоплява с нея като квадратура . :)
bonebiker - напреднал
Ще се пробвьм с кирилицата.Много ми е зор ама...
1 Компресора разбирасе е 2.3 кВт. а този в прозаречния климатик е 1,25кВт. Управлението на климатика може ли да се ползва?
Ако се трампят компресорите?????
2 оплообмемниците, АКО са във вода, би трябвало да се подобри ефекта на изпарение / втечнявяне на фреона :?: според мен,прав ли съм?
3 Попадна ми днес една "? май е капилярка" нещо като кран, но има като термо сонда с тънка затворена отпред тръбичка , има вход , изход и врътка, Било от хладилна камера и е на трасето на фреона .
Това как да го използвам в бъдищата термопомпа?
4 С мощност от 4 до 6кВт. нагревателни си поддържам 22 градуса в къщата. инъче парното е работещо и е в готовност винаги.
Последна промяна от bonebiker на пет ное 20, 2009 8:51 pm, променено общо 1 път.
denuchi - специалист
започвам от зад напред. въздух-вода е, като за твоят случай. отоплява 105км2. толкова се води по документи е по документи е 125. но чисто отопление 105. тази помпа която се вижда на заден план е от съществуващата инсталация с камината. тя все още си стой непокътната но при нужда от елементи ще бъде изтърбушена. засега е вода - въздух - вода. тези дни ще пусна 3 варианта на който се работи или по скоро експериментира.
filmatoplo - майстор
Ти скоро драсна една схема с минаване през 2 топлообменника , малцина я разбраха но ти ще я пробваш май . :)
denuchi - специалист
е така е по разбираемо . с 2.3 kw може да изкараш необходимите ти 6 ,че и малко отгоре киловати. за ползването на електроника ти препоръчвам да се обърнеш към "vanko68" доста е опитен в тази част. аз лично винаги слагам други управления. до колкото разбирам искаш съществуващите топлообменници да ги затвориш в кутии и през тях да циркулира водата. за мен лично това е доста неефективно и неполезно нещо, ще се загуби доста ефекта и мощността ще понамалее доста. а за това от т.3 дай му една снимка. човек да се ориентира по лесно.
аз нея е изпробвах първо, и леко е усъвършенствах. 2. начин и той работи но се оказва доста неефективен (нисък коп) но за сметка за това водата е с доста висока температура. и дори да сметнем че загрява бойлера доста повече не е това което аз искам. 3. е тук нещата се оказаха пълен батак. днес запалих и вторият компресор. тук нещата нещо не вървят.
Последна промяна от denuchi на пет ное 20, 2009 9:09 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
При пожар тел.160 :) или с бира :drinkers: , ще стане щом си се захванал .
denuchi - специалист
е да се надяваме чак до 160 да не стигаме.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 68

Тема "Направи сам термопомпа" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: