Монтаж, топло и звукоизолации.
ivo_dedko - специалист
Имам нужда от малко помощ. Става въпрос за апартамент в който върху тухлените стени вместо мазилка и шапкловка, са сложили гипсокартон. До тук добре, но вместо на кострукция, гипсокартона е лепен с лепило към тухлата. От там идва и проблема - там където се съединяват два листа гипсокартон се получава пукнатина вертикално от тавана до пода. Опитах какво ли не-два вида мрежичка след това шпакловка -след 2 седмици напука. Слагах акрилен силикон в пукнатината, след това мрежа, след това шпакловка и 1 месец по късно пак се напука. Ако някй има идея какво да правя - да помага.
housedoktor - майстор
Технологията "суха мазилка" или лепене не е грешна.По скоро не е изпълнена правилно.Можеш ли да поставиш снимки ?
ivo_dedko - специалист
Утре или в други ден ще направя, но проблена е че вчера пак пробвах да го правя с мрежичка и сега не се виждат пукнатините, но до 2 седмици ще се появят :)
Любо - специалист
По скоро мисля, че сградата нещо сляга.Имам познат които е в нов блок и на 3-тата година, тоест сега му се напука в едната стая.Другата възможна причина е от големите температурни разлики, защото на него му се напука в големия студ-20градуса в стая която не се ползваше и не бе утоплена.
housedoktor - майстор
Важно е и в кой участък се пука.Най уязвимо е около вратите
ivo_dedko - специалист
Блока е на 5 години, но до сега не сме живели там. Сега реших да го стегна, да го боядисам и да го дам под наем. Иначе апартамента е много хубав, в затворен комплекс, но явно майсторите не са били читави.
ivo_dedko - специалист
housedoktor написа:
Важно е и в кой участък се пука.Най уязвимо е около вратите
По средата на една от стените на хола (най дългата- около 9 метра)
naB4o - специалист
И при мен има същия проблем, при мен е 30 годишен панел, няма на къде да сляга. Ще следя темата за евентуално решение :)
lotosf - специалист
Ако е от слягането то като се пука пука и все до един момент ще спре!Но щом продължава най-вероятно се дължи на температурните разлики и раэширенията.В къщи има една снадка на панелите на тавана там се напуква от 20г откакто е построен блока.Иквото и да правиш пак се напуква просто от раэширението и свиванего се получава това.
jakuzi - специалист
housedoktor написа:
Важно е и в кой участък се пука.Най уязвимо е около вратите
Ела колега да видиш какво чудо е в "най-големия" к.к Слънчев Бряг.След снега и дъждовете следва подпочвени води и "улягване"на комплексите.Рагледах 3 супер "луксозни" комплекса, не е за вярване има апартаменти на които всички стени и тавани са напукани :shock: ,колегите с дейност довършителни работи доста работа ще имат.

Тема "Напукани стени" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: