Миналото лято на петров ден закупих една доста стара къща в околностите на града. Стара е, но е близо (на 6-7 км) и затов се навих да я взема. Кирпичена е, със дебелина на стените около 60см. Мястото е 900 кв.м. Отпред е огромна поляна с няколко 15 метрови орехи. Лятото просто не ти трябва климатик. Температурата в стаите и в мазата е доста постоянна. Миналата есен изкорених всички дървета в двора, просто бяха много стари, неподредени и неподържани от доста години. Есента изорах и даже засях малко чесън. После засях 15 нови дръвчета ... Сега с нетърпение чакаме с половинката топлите дни, за да отскочим до там. Вече подготвям и разад за домати .... Отпред, както се вижда е затворена площ с асмалък, които обновявам и скоро ще боядисам ...Ако някои може, нека да каже какви са тези наболи по цялата градина цветя - имаме съмнения за момина сълза, зюмбюл, нарцис... Не знам.
Кладенеца е под навеса и е широк около 1,2, като стените са от нареден камък. Водата е на дълбочина около 8 метра, но интересното е, че нито лятото на миналата година, нито тази пролет се повиши или понижи. Миналото лято, като поливах райграса, колкото и малко да е, измерих, че помпата вади по 10литра вода за 30 секудни, а съм я държал да точи по 3-4 часа и нивото не се променяше.
Има много работа по нея, но... макар и криза и в момента да не мога да правя каквото и да е, мен си ме кефи и знам, че някои ден ще изглежда по-добре. Януари се качвах на покрива и белязах на около 5,6 места къде има течове и скоро ше сът на "черешата".
Кладенеца е под навеса и е широк около 1,2, като стените са от нареден камък. Водата е на дълбочина около 8 метра, но интересното е, че нито лятото на миналата година, нито тази пролет се повиши или понижи. Миналото лято, като поливах райграса, колкото и малко да е, измерих, че помпата вади по 10литра вода за 30 секудни, а съм я държал да точи по 3-4 часа и нивото не се променяше.
Има много работа по нея, но... макар и криза и в момента да не мога да правя каквото и да е, мен си ме кефи и знам, че някои ден ще изглежда по-добре. Януари се качвах на покрива и белязах на около 5,6 места къде има течове и скоро ше сът на "черешата".
Прикачен файл
kashta1.jpg (196.8 KиБ) Видяна 7271 пъти
Прикачен файл
kashta2.jpg (188.34 KиБ) Видяна 7271 пъти
Прикачен файл
kashta3.jpg (185.71 KиБ) Видяна 7271 пъти
Прикачен файл
kashta4.jpg (184.36 KиБ) Видяна 7271 пъти
Прикачен файл
постройките в дъното са на съседа.
kashta7.jpg (193.89 KиБ) Видяна 7271 пъти