• 1
  • 2
Връзката между 2 свята
LZ - специалист
Като си правих едно антре и аз се бях загледал в тези механизми. Направих шкафчетата с механизми на Хефеле от Продиз и след една седмица го изхвърлих този шкаф и си направих обикновен с вратички. Проблема е, че като се напълни с обувки, те започват да тежат (бях сложил тройни) и като минаваш покрай него е достатъчно леко да го бутнеш и той автоматично се отваря, което е много досадно. Това не се забеялзва в магазина, къдетео шкафчетата са празни. А и не намирам да са толкова практични. Но това си е мое мнение, просто споделям собствен опит.
funlive - специалист
направете си носещите елементи (или както им казвате - механизми) от ламиниран паркет. на оста за въртене сложете някаква втулка. може да се отреже от тръба. набийте такава втулка както на механизма, така и в страницата на шкафчето.
пробвано е! резултатът е много добър.

LZ, зкрепи двойни магнитни шнапери от двете страни на всяка врата и проблема ти е решен.
confusion - напреднал
Привет,

Може ли някой да даде няколко съвета за основни неща, които трябва да се имат в предвид/спазят при направа на такъв тип шкафче, ако може и да са подкрепени със снимки ще съм много благодарен, че съм си купил 6бр. двойни механизми и мисля да се пробвам да направя 2 шкафа с по 3 вратички за вилата.

Поздрав!
Мен също ме интересуват тези механизми. Може ли някой да каже къде могат да ми изработят плоскостите, които носят обувките? Или поне колко милиметра трябва да са дебели?
confusion - напреднал
На мен ми се върти една идея в главата - да ползвам парчета от ламинат за плоскостите, които носят обувките или да изрежа парчета от някакво OSB.
Поздрави!
sasooooooooo - "специалист"
Ако има някой от Бургас, де се обади да му подаря два комплекта механизми за по три реда обувки на Хефеле. /Е, може да почерпи една бира :-D /
funlive - специалист
За носеши плоскости ви трябва дебелина 8 мм. ПДЧ не е удачно. Както писах по-горе най-добре е ламиниран паркет. А не е и скъп, защото във всеки специлизиран магазин продават преоценени единични бройки. Другият вариант е да използвате гръб за кухненски плот (или някой му казват вертикален плот), но ще ви излезе солена цената.

ВАЖНО: Винаги закрепяйте такъв шкаф за стената!
В горните два ъгъла на гърба има метални планки за тази цел.
Иначе ще ви се отваря при най-малко сътресение.
mladkal - майстор
Доста съм назад с мебело производството, но че съм си любител съм си го написал и в подписа долу.

Вратичката на шкафа е е от обкантено ПДЧ според интериора и остналите мебели у антрето. Страниците на шкафа за обувки е от подходящи 3мм винкелчета и шини -надлежно обработени, боядисани. Делителите между редовете обувки са от остатъчен 8мм ламиниран паркет. Ограничителя на вратата е така наречен мехинизъм "ножица" -магазин за мебел обков. Останалото е труд, техника, удовлетворение за окото. Правиш веднъж и оставяш за поколенията. не се чупи, здраво и не го мислиш.
По-сложно е за изработка и по-енергоемко, но пък ще ми служи до края на дните ми.
wizli - специалист
Все пак има ли някой чертеж на такъв шкаф,
поне да сметна размери и материали преди да купувам тези елементи, от картинки като тези, нищо не мога да сметна

Изображение Изображение
wizli - специалист
E, справих се и без чертежи, защото чертежите които съм получил с механизмите от ПРОДИЗ за нищо не стават.

Изображение

Основния проблем е разстоянието отдолу, трябва да има доста за обръщане на рамото на механизма, по малък луфт от 10 мм не успях да направя.
Сложих и магнити - без тях не става.

В Практикер има шкафове "собствено производство", изглеждат бая по-стабилни oт пластмасовите.

Изображение
  • 1
  • 2

Тема "шкаф за обувки" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: