Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Bobivan - специалист
Висока е цената на горелката на Ерато заради промишленият контролер Телемеханик дето са го сюрнали вътре....Докато не си направят тяхна платка с некое ПИК-че ще е така...
filmatoplo - майстор
Такава горелка може да се направи , но правената почти ще стигне тая цена 1610 лв.
vodopada - специалист
http://erato.bg/files/file_33_591.pdf Това е за монтажа на ГП - 20 на котле Виадрус U22 на твърдо гориво. В неделя монтирах такава горелка на моя АТМОС.Правя само проби.Работи много добре,всичко е супер с изключение на крайната цена на отоплението.
filmatoplo - майстор
Водопад ти се мярна :) здравей, на Атмоса комби горе или долу се монтираше :? Тоя модел е малко по различен от модела дето гледах вчера -с оранжев капак с прозрачно прозорче да следиш едни светодиоди вътре и настройките и са по други и фабрино настроени, шнека се включва от 1 щепсел .При първоначално пълнене го включваш някъде другаде в 220 -след това го включваш към горелката :? Ти си по снимките прати 1-2. Нещо не вдянах за монтажа на шамотни тухли в камерата-на Атмоса слагат ли се :? Щом на Линга е на горната вратичка значи и на Атмоса ще е на горната врата :? тоест камера и междувременно ще слезе и надолу пламъка в долната камера за да доосъществи и там топлообмен .
LazarGanev - "Велик майстор"
На Ling се монтира на горната врата, но на Atmos е на необичайно място - от лявата страна на котела, долу. Така са преценили. Тази на Водопада е стария модел GP20, който вече не се произвежда и е пуснат на промоция до изчерпване на количвствата. При него настройките са по-трудни. Сега се произвежда GP20+ в 3 мощности и е въведено поточно производство, благодарение на което (а и на конкуренцията, която бълва отвсякъде) стана възможно намаление на цената с над 1000лв. Какви ли не измислени горелки гледах на панаира, но цената на Ерато беше най-ниска при може би най-добро качество. Дори чехите от Атмос са я ползвали за база и са пуснали своя горелка (досега купуваха в големи количества от Ерато), чинийката за горене са я копирали 1към 1 :wink:
naskov - майстор
Миналата година монтирах една Фероли на Атмос 18кВт. След 1-2 семици работа казах на клиента да махне огнеупорните тухли, които се намират в долната камера. После ми сподели, че е имало ефект. До тогава тухлите са действали като изолатор.
filmatoplo - майстор
Лазар и той поправи за модела :wink: стария е малко по труден за настройки.На Атмос СП е долу отстрани , но Водопада я монтира на стандартен Комби -страничен отвор няма- там е ризата .Като прати снимка ще ни стане ясно.
sensi - специалист
kok написа:
sensi
май се отказа от горелката :)
Ааа, не съм се отказал. Просто четох из форумите + и - . Пък и трябваше да намеря инвеститор :-D .В крайна сметка ще слагам. Пичовете, които ще я слагат имат много работа и обещаха за края на месеца.
Stefak - напреднал
Ще използвам темата за един въпрос. Моя котел е 52 или 56КВ - Виадрус 26. Колко киловата горелка трябва да се сложи, пак ли същите или може и по малка, но тогава колко ще е ефективна и няма ли да е много висок разхода на пелети?
filmatoplo - майстор
До 45 киловата са тези ГП 20 + . Фероли също имат горелка на пелети -за нея не си спомням колко киловата може да захрани, естествено чрез разхода ще догонва разликата в киловатите :wink: ще работи почти без прекъсване .

Тема "Горелка за пелети" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: