• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
Живко - помощник
Благодаря за съветите. Тази снимка малко ме смущава - тази измазана зидария няма ли да пречи на нормалното просмукване на течностите :? Аз също имам кладенец. Водата излиза на 5 - 5,50 м. Той е на около 20 м от бъдещата септична яма. Това достатъчно ли е? И втори въпрос - какъв трябва да бъде наклона на входящата тръба?
hygro - майстор
Зидарията е суха и няма да пречи на оттичането. Проблемът не е в зидарията, а в почвата наоколо, която с времето ще колматира и ще загуби пропускливостта си. Това е причината при нормално натоварване обикновените септичния ями да губят работоспособност след няколко години. За да се предотврати това, се отвеждат само изсветлени води.

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 0753#10753
gechevp - специалист
Здравейте,
купих имот с новонаправена такава попивна яма (ако правилно се изразявам, ямата е укрепена само от страни и отгоре с бетон).

Ямата е на 1.5 метра от къща с каменен зид и на около 5-10 метра от кладенец, от който няма да се пие вода - най-много да се полива с пръскачки (от тези които се въртят по парковете). Копана е до камък и е с размери 2х2 с дълбочина около 90 см.

Горепосочените факти проблем ли са за зида на къщата и нас като обитатели? 2 човека ще обитаваме къщата поне до зимата и ще ползваме доста вода.
  • 1
  • 2

Тема "направа на септична яма" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: