• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
panassonic - помощник
Проблем: имам двор, който се цепи на две, та тъй като в моята половина нямам отделен електромер и в момента използваната ел. енергия е за сметка на съседите... колко струва поставянето на нов електромер и там всички останали процедури... става дума за област Перник... и за колко време става цялата работа :) мерси предварително
toni_g79 - специалист
много сложна работа,говоря за ЧЕЗ значи струва около 400-500 лв откриване на нова партида,проблема е във времето чака се мноооого,ако нямаш връзки си е цяло приключени!!!!
panassonic - помощник
това "мноооого" как да го разбирам, месец, два, три, година, две, три :?
toni_g79 - специалист
panassonic написа:
това "мноооого" как да го разбирам, месец, два, три, година, две, три :?
да не те отчаям,по-добре някой друг да каже който скоро се е сблъсквал с това.На мен ми отне 2 месеца,при условие че имахме познат,иначе съм чувал че най-малко 6 месеца,но пак казвам по-добре и някой друг да каже :roll:
panassonic - помощник
аха ясно, ми значи ще си подам молбата или там квото е... началото на следващата година... пък да се надяваме до пролетта да има резултат
mladkal - майстор
При аналогичните монополисти от ЕВН (в моя край) си има изградени центрове за работа с клиенти. Там откликват на всякакви запитвания, жалби и прочие казуси. Задаваш им въпрос (често попълвайки някаква тяхна бланка) и чакаш отговор. За всяко едно нещо, което ги питам, моля и пр. питам какъв е срока в който ще получа отговор. Стоя и чакам, а когато този срок се изчерпи започвам да вися през цялото им работно време докато казуса ми не бъде разрешен. Естествено постоянното ми присъствие, биволското ми спокойствоие и любезният ми тон ги изкарват извън релси и само за да се отърват от всичко това и мен самият проблемите ми се изглаждат доста скоропостижно.
С други думи: информираш се какъв е реда. Снабдяваш се с нужната документация (винаги носи две три копия, копие нат.акт нотариално заверено) приготвяш си сумата парички. Подаваш, плащаш и чакаш. Съмнявам се срока при ЧЕЗ да е повече от месец/два. Идеята име да ти пуснат тока и после да ти взимат парички. Тактика е да изградиш визуален контакт с едно длъжностно лице и да го поддържаш само с него. Така колкото по-често се появяваш толкова по-запомнен ще си. В един момент ще имаш възможността да спретнеш реплика от рода на " аз тук си прекарах младините" / "тук за един ток ми мина двегодишната отпуска"
Желая успехи!
fikata - майстор
Ето ти встъпителна информация
http://www.cez.bg/bg/za-klienta/bitovi- ... lenie.html

Истинската информация в Центъра за обслужване на клиенти
ЧЕЗ Перник
vk - специалист
Информирай се хубаво за срока на всяко едно действие, което монополиста трябва да извърши. Защото имаш в Общите условия на ЧЕЗ следния текст, от който можеш да се възползуваш.

Общите условия „ЧЕЗ Електро България” АД
Чл. 29. (1) При доказано неспазване на срок по вина на продавача, определен с тези Общи условия, продавачът заплаща обезщетение на потребителя в размер на 10 лева за всеки 24 (двадесет и четири) часа закъснение.

(2) (изм. с Решение № ОУ-03/26.04.2010 г. на ДКЕВР, в сила от 01 юни 2010 г.) Обезщетението може да се претендира от потребителя в рамките на 90 (деветдесет) дни от изтичането на неспазения от продавача срок.
ArturDent - Почти Безобиден
Демек най-много 900 кинта. Ако подадеш жалба на 90-тия ден.

Което също ще рече, ако стане авария и не я оправят - 900 кинта !
Баси...
gattaka - специалист
Колега,ако ти се налага да ползваш ток през времето в което чакаш ЧЕЗ да реагират и си в добри отношения със съседите си разбери се с тях и сложете един контролен електромер в таблото,който да мери твоята консумация,така хема ще си чакаш ЧЕЗ,хем ще си ползваш тока и ще можеш да си го отчиташ!
  • 1
  • 2

Тема "Вкарване на ток..." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: