Половинка кайма от свински бут или шол
Една глава кромид лук
Една филийка стар хляб
100 гр. прясно мляко
Щипка чубрица
Щипка джоджен
Телешки бульон
Магданоз няколко стръка
Щипка черен пипер
Сол
Олио
Едно яйце
Брашно
В купичка накисваме хляба с прясното мляко,след което го изстискваме.Лука и магданоза нарязваме на ситно.Счукваме телешкия бульон.Слагаме всички продукти без брашното в дълбок съд и започваме да месим.Сместа оставяме за няколко часа в хладилника.След което пак замесваме и я оставяме около половин час да отвърне.Оформяме голями топки с размерите на лимон,овалваме в брашното и слагаме да пържим, в предварително згорещена мазнина от двете страни.
При оформянето на кюфтетата, потапяме ръцете си в вода, за да не залепва сместа по пръстите ни.
За гарнитура може да използваме както салати, така и пържени картофки или пюре.
Една глава кромид лук
Една филийка стар хляб
100 гр. прясно мляко
Щипка чубрица
Щипка джоджен
Телешки бульон
Магданоз няколко стръка
Щипка черен пипер
Сол
Олио
Едно яйце
Брашно
В купичка накисваме хляба с прясното мляко,след което го изстискваме.Лука и магданоза нарязваме на ситно.Счукваме телешкия бульон.Слагаме всички продукти без брашното в дълбок съд и започваме да месим.Сместа оставяме за няколко часа в хладилника.След което пак замесваме и я оставяме около половин час да отвърне.Оформяме голями топки с размерите на лимон,овалваме в брашното и слагаме да пържим, в предварително згорещена мазнина от двете страни.
При оформянето на кюфтетата, потапяме ръцете си в вода, за да не залепва сместа по пръстите ни.
За гарнитура може да използваме както салати, така и пържени картофки или пюре.
Последна промяна от booooo55 на вт фев 22, 2011 8:37 pm, променено общо 1 път.