• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
Всички имаме коли, нали ?
crez - майстор
Chefo77, прости ми нещо лично. Честно казано освен ровъра на комшията нямам друг поглед върху тези коли, повечето е от приказки на "майстори". То, колата е като собствената жена, за други може и да е грозна, но на мен ми върши работа. :lol: сола 180, сине че съм дядо дядо съм ама на внуците си :) , а колкото до колицата ми може и да е издънка, но аз си я харесвам, доставя ми удоволствие като я карам и мисля че това е достатъчно. Сядал съм зад волана на много коли, започвайки с москвич-403(с две велоогледала по средата на калниците) и до сегашните последни модели, все е возия, коя по-добра коя по-лоша. Всичко е въпрос на вкус!....казал котарака и се облизал под опапката. :tonqe:
gattaka - специалист
Sola 180 ти явно имаш някакъв неистов страх от френските коли! :lol: Иначе не мога да разбера глупостите,които си написал...Няма смисъл да се спори с теб само ти давам следния пример:
Мои познати съвсем скоро си закупиха Сеат Ибиса (сега ще кажеш,че сеат няма нищо общо с ВАГ) да,ама не...защото сеата е с вездесъщия 1.9ТДИ мАтор и понеже,видиш ли мАторя бил някаква междинна модификация та обслужването му (ремъци,ролки и т.н.)струваше 2 пъти,колкото обслужването на моето Пежо 406 2.0HDI....Тааа кво викаше за цените?Повярвай ми от както имам Пежото съм го сравнявал с почти всички марки от класа и да ти кажа честно харесват ми единствено комбитата на Ауди!
Единствения проблем на френските коли (който го няма при неските)е торсиона....и аз точно за това си купих Пежо 406,понеже то не е с торсион!
Както казах и по-напред имам Пежото вече от година и половина и съм минал 40 000+ км и освен консумативите съм сменил още демпферната шайба,шайба на алтернатора,тампон на скоростната кутия(беше скъсан още като купих колата) и стига толкова!
Дай да си говорим истината!Дали ако имах немски автомобил от същия клас щях да съм сменил по-малко неща?
Другото са празни приказки....казваш "вярвайте си...."ами как да не си вярвам като си гледам джоба и като си карам с удоволствие колата!
torbalan - Дървен философ
голяма веселба тук...

а ние с хидравличните ситроени - какво да кажем :partyman:
evdoki - специалист
Почерпете за возията и тези (мен :-D ) които искат такива. :drinkers:
сола 180 - специалист
Айде топли от днес.Тая на крика и сменяха цилиндърче миналото лято.Излизам днес и я гледам пак на крика.

Другото познайте какво е .И има ли нещо да липсва. :lol: :lol: :lol:

Прикачен файл

Р19.jpg
Р19.jpg (29.82 KиБ) Видяна 3322 пъти

Прикачен файл

Кутия.jpg
Кутия.jpg (45.95 KиБ) Видяна 3322 пъти
kocetoo - специалист
Колега, следващата седмица ще си обявя Мегана за продажба, защото ми подариха нова кола. Мога да ти кажа, че разхода на меганчето е супер(4-4.5 извънградско) не искам да ти рекламирам моята, за това и не ти давам оферта dci-то е много икономичен мотор 5години я карам и освен масла друго по двигателя не е имало да се пипа, обикновенно имат лек теч на масло при турбото заради компресията, но това не е грижа - стотина грама на десетина хиляди километра, докато немските обичат да харчат масло като луди;)
25th Hour - специалист
Да се сравнява Ц5 или 406 със Ауди А6 е меко казано несериозно... иначе Аудито наистина има не ефтина поддръжка, но със сигурност е 2 класи отгоре и като возене, и като каране и като динамика...


А това, което казва колегата за обслужването на 1.9 ТДИ мотора на Вагините и 2 литра HDI на Пежо просто не е вярно... мога да ти дам цените да видиш кое е по- скъпо за относително еднакво динамични мотори..

И я кажи демпфера на Пежото кви пари е... щото е колкото на всички други...
Chefo77 - майстор
Ооо, да се сравнява С5 с хидропневматика с А6 не е несериозно, а е чиста проба глупост. НЯМА автомобил, който да се опре на возията на Ситроен (като изключим доволно скъпите модели).
Или както се изказа брата преди време (когато имахме Ксантията) ... "Не ми прави впечатление как вози Ксантията, прави ми впечатление какви каруци са другите коли".
Динамиката зависи от мотора. Но иначе да - при близки мотори А6 е по-динамичната.


Сола, цилиндърчето ли е протекло? И какво липсва на картинката?
stan_slav - специалист
25th Hour написа:
Да се сравнява Ц5 или 406 със Ауди А6 е меко казано несериозно... иначе Аудито наистина има не ефтина поддръжка, но със сигурност е 2 класи отгоре и като возене, и като каране и като динамика...


А това, което казва колегата за обслужването на 1.9 ТДИ мотора на Вагините и 2 литра HDI на Пежо просто не е вярно... мога да ти дам цените да видиш кое е по- скъпо за относително еднакво динамични мотори..

И я кажи демпфера на Пежото кви пари е... щото е колкото на всички други...
След 97 година 1.9 дизелите на VAG са с 4 ролки с малки изключения. Цената на ангренажния комплект е повече от два пъти по-висока от HDI на PSA.

И нещо в подкрепа на колегата Chefo77 http://www.vbox7.com/play:85da9a2e
25th Hour - специалист
Ти на возията на това нещо поведение на пътя ли му казваш... или мислиш, че като вози като ладия е страхотно.. това е има хидравлично окачване е 100% недостатък а не предимство това мога да ти го гарантирам... и поискай от някой да се повозиш в аналогична кола.. мерцедес Е например... там има возия... това е пътуване с корабче по Дунава... същото поведение и същата скорост...

Това е за което писах преди няколко страници... франсетата има странни инженерни решения... странно за производители, които очевидно могат да правят коли....


А това, което си писал за ангренажа вярваш ли го??? защото май не си сменял ангренаж на такива коли и малко наизуст говориш...


А за клипа... и кво сега...Ц5 е по яка кола от БМВ 5 серия така ли :weedman:
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

Тема "Рено 19 или Рено меган" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: