• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Johny - майстор
Платката е PCI, ако ти върши работа, за другото утре на лични, че стана късно.
montoya - майстор
В службата имаме едно такова http://www.pinnaclesys.com/PublicSite/u ... ion+14.htm и с него успешно става работата. Има си софтуер pinnacle studio 11 мисля. 3 часова касета става на ДВД без загуба на качество за около 8 часа на моя компютър който не е първа младост. На по съвременна машина сигурно и по - бързо ще стане.
darken_nz - специалист
Тунерите обикновено си имат софтуер с тях, ползването на друг софтуер е по-трудно, трябват тестове, след които вече да се избере подходящото решение.
Ако тунера не е абсолютно дърво би трябвало да си работи с неговия софуер и да си направиш записа без проблем.
А ако това е софтуера на тунера и ти прави проблем (не съм запознат с тази марка) трябва да си потърсиш софтуер, но според мен не е нормално,ако камерата излъчва сигнал да не можеш да го запишеш.
Не на последно място, ако има някакви настройки на тунера - огледай ги!
Успех!
v_krumov - напреднал
shefcheto91 написа:
Здравейте
Имам камера SONY DCR-HC14E
Понеже работи с касети ми се иска да прехвърля видеото на компютара но постоянно ми излизат проблеми опитах с USB но драйвърите не инсталират програма благодарение на която да мога да изтегля филма или поне аз не намирам правилните.
Сега съм я свързал към ТВ тунер картата ми (gadmei) и съм свързал аудиото към AUDIO IN и се опитвам да направя запис с Camtasia Studio 7 но програмата неможе да направи запис от плеара на Тв картата. :axe:
Много ще съм ви благодарен ако някой може да ми каже какво да направя
Благодаря предварително
:prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :?: :?
Това е правилния начин да си свалиш филче от камерата на компа.Сега си намери и подходящите кодеци и всичко що е ок.Например K-lite
Johny - майстор
v_krumov написа:
Това е правилния начин да си свалиш филче от камерата на компа.Сега си намери и подходящите кодеци и всичко що е ок.Например K-lite
Само да те попитам - като даваш такъв съвет, правил ли си го поне веднъж с този софтуер и камера miniDV? Не пиши просто защото мислиш, че така ще стане в конкретният случай. Не може да поставяш знак за равенство между професионална програма за видеообработка и масов плеър.
В случая говоря за нещо, което съм правил и зная, че е най доброто решение, а ти за какво говориш, нямам представа.
ArturDent - Почти Безобиден
Общо взето има два начина за правенето на филм;
Правилният: Филма се смъква през IEEE 1394 и след това се енкодира. Стъпка 1 е без загуба на качество, цифрово.
Грешният: през capture карта - едновременно със свалянето се и енкодира. Тук смъкването става аналогово с всички рискове от това. Трябва и по-бърз компютър. Трябва да може да енкодира в реално време.

П.П. за всички незнаещи capturе картите се "виждат" по същия начин от копютъра, както например web камерите. т.е. всяка програма която може да записва от web камера или capture device може да се справи. Даже и скайпа ще 'вижда" capture картата
bai_bradyra - специалист
За свалянето горе долу се разбрахме :wink: . За по нататъшното монтиране и редактиране използвай VirtualDub- много лека програмка и най-важното free. С много възможности: добавяне и премахване на субтитри( часа и датата на камерата примерно), много филтри за видео и аудио и вградени кодеци, позволява изрязване. След като си направиш отделни клипчета ти предлагам да ги обединиш с Ulead Video Studio- тя позволява различни ефекти , при сглобяване на клипчетата и запис в различни формати.
darken_nz - специалист
Кое е правилно и кое грешно е въпрос.
По-скоро става дума за ибор и какви изисквания имаме.
Могат да се потърсят драйвери, ако трябва софтуер и да се копира видеото.
Какво ще преработи от видеото и с какво пак си го решава човек (дали софтуера да има възможност за direct stream copy или не, frame acurate или не, какъв формат да е и т.н)
Вярно, че тунера в случая е по-лошия избор, но е по-добре от нищо.
Който има рекордер си го слага на порта и си го копира.
Някои кепчър карти също имат такъв вход освен другите.
Вярно е, че много софтуер вижда картите, но кой работи и как работи е въпрос.
Без тестове и от първия път рядко става.
Аз преди съм си копирал доста видеокасети от видеото на композитен (нямаше даже и скарт) и знам какво значи това, но като няма друго го ползвах и записах видеото с тунера.Стана добре честно казано.
Въпрос на избор и разбира се възможности.
Успех!
ArturDent - Почти Безобиден
bai_bradyra написа:
VirtualDub... вградени кодеци
Пълна глупост!
Голямата разлика между VirtualDub и другите програми е че той използва VFW кодеци, а не DirectX или нещо FFMpeg базирано.
shefcheto91 - специалист
Благодаря на всички отново!!!
Имам рекодер на плеара на тунера ми но просто неработеше и затова не съм се сетил за него( :? леле колко съм прост :? ) след преинстал нещата се оправиха дигнах качеството на записа и се получава много добре даже чесно казано е по добре отколкото с кабел защото както ми обяснихте клипа ще излезе 15гб а 10 касети са 150гб а ако ги конвертирам пак ще сваля качеството и така или иначе ще се получи едно и също
Мерси че ле подсетихте за рекодера на картата :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Здравейте" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: