Най - вълнуващия въпрос зимно време.
PCL82 - майстор
Виждам и други грешки:

Поцинковани фитинги не се ползват в отоплението-само аматьорите ги слагат, защото не знаята това. Или защото не е имало черни.

Правилно е да се ползват черни непоцинковани (същите, но преди да са били поцинковани), намират се по-трудно. Има ги по големи складове напр. "Крисметал" или директно от завода Берг Монтана АД. Освен това са с 20% по евтини.

Причината е че над 63 градуса цинкът пада ускорява се корозията, а цинковите частици затлачват вентилите. Щом си със затворена система това трябва да ти е голяма грижа.


Другата грешка е, че около помпата не трябва да се слагат директно колена. Водата трябва да има къс прав очастък или да се ползват дъги. Иначе има риск от турболенции и шумове.
gen4o71 - помощник
LazarGanev написа:
Добре е, добре е, ама тая помпа я завърти с черния капак нагоре, докато не са я видяли другите :wink: . Разширителят на кой извод ще е и с каква тръба? И с каква тръба ще продължаваш нататък? Кога успя да разгледаш снимката, дето ти показах, че и успя да ги наредиш тези фитинги? :-D Този байпас е излишен според мен, ако ще е колекторна системата
Смених помпата,така добре ли е :-D ,а разширителния съд ще е поне 2 метра нагоре,просто за в момента е така сложен

Прикачен файл

17042010026.jpg

Прикачен файл

17042010025.jpg
Последна промяна от gen4o71 на нед апр 17, 2011 6:02 pm, променено общо 1 път.
kapanec - специалист
Според мен трябва да разменш местата на байпаса и помпата и да сложиш идин спирателен кран и пред нея така ще имаш по малко колена и чупки :?:
gen4o71 - помощник
kapanec написа:
Според мен трябва да разменш местата на байпаса и помпата и да сложиш идин спирателен кран и пред нея така ще имаш по малко колена и чупки :?:
а за тази схема някакви коментари

Прикачен файл

Без име.jpg
LazarGanev - "Велик майстор"
Новата схема по какво се различава от твоята? А за да обслужиш помпата - трябва да източиш системата Добре е да сложиш някой холендър - после как ще разглобяваш?
PCL82 - майстор
Схемата на Прити е грешна поради казаното по-горе за разширителния съд. При разговор по телефона с тях никак не препоръчват затворени системи с техните уреди, въпреки, че били изпитани на 4 бара.

Моите впечатления от разговора ми с тях не са добри- човекът не вникваше във въпросите ми, а догматично си пееше неща съдържащи грешки и заблуди.
Имат и грешки в самата документация, инструкциите са писани по метода: "цепи, лепи вулканизира" и имат пропуски:

Например при камините има едно изречение "Друг начин да ..." където обясняват за автоматична пълначка, без да са казали какъв е основният начин, за да говорят за друг такъв.
LazarGanev - "Велик майстор"
В схемата на Прити РС е ориентиран много по-добре отколкото в първата схема на Генчо, особено ако се свали до земята с по-дълга тръба. Не съм съгласен, че РС поставен на изхода на котела е грешно, напротив при помпа на горещата вода, каквато е модата напоследък мястото на РС е точно между котела и помпата, но подходящо ориентиран за да не е постоянно пълен с гореща вода.
gen4o71 - помощник
Продължаваме ... :-D :?

Прикачен файл

17042010028.jpg

Прикачен файл

17042010027.jpg
LazarGanev - "Велик майстор"
:-D Защо искаш балона да е нависоко, а не го поставиш на земята - по аналогия с отворения РС ли? Помпата и филтъра трябва да са между двата крана така, че при затварянето на крановете да можеш да обслужиш помпата или филтъра.
kapanec - специалист
Колега давай от начало тоя последния вариянт е още по несполучлив:крановете директно пред и след помпата а филтъра да е между помпата и крана или си сложи други два крана пред и зад филтъра ако все пак държиш да е там което само по себеси е безмислено да се набутваш с толкова много кранове

Тема "Схема за парно затворена система-кое след кое се свързва?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: