• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 63
Ел. инструментите. Консумативи.
Kumay - майстор
Наистина UC3530A е по-добър модел, но е доста по-скъп!
Но това не означава, че UC4020A не е хубав! Държи се много добре.
В момента има промоция по-ниска цена с подарък шина и верига, а през октомври ще е още по-ниска без подаръци!
casio - специалист
Колеги имам Einhell 2240, вече съм нарязал около 5-6 кубика пресни дърва а маслото което е за смазване не е минало и 1/6 от резервоарчето, маслото е на растителна основа на хускварна ако има някакво значение.Като я пробвам на място тоест махнал съм шината и веригата и си пуска масло но не постоянен поток, а на пресекулки.Самият резервоар за масло е около 500 грама.Започвам да се притеснявам да не би да има някакъв проблем с машинката, дъската загрява и самата верига и я спирам за почивка но си мисля че до момента трябваше да е изхабила вече 2-3 резервоара с масло или бъркам?Моля ако някой има мнение по въпроса да даде съвет.
mitko64 - майстор
По-показателно за мене е теста със сложена верига и форсиране на празен ход срещу вестник. Трябва да образува петно от финни капчици. Ползването на друго масло, стига да не е много гъсто, не би трябвало да е проблем. Препоръчват( в Германия задължават) растително от гледна точка, опазване от замърсяване с петролни продукти. А инче за нивото му, трябва да се следи периодично и допълва. При бензиновите си знаеш-едновременно пълниш двата резервоара, но тука няма как да стане.
Последна промяна от mitko64 на пон окт 03, 2011 7:11 am, променено общо 1 път.
dragozow - майстор
Може да изфорсираш на някаква повърхност без да я допираш. Ако машината работи 10-15 сек. няма как да не остави белег от маслото. Ние така правим на новите като продаваме, форсиране за да се види че помпата работи. Често се случва помпата да не подава масло, даже и на Husqvarna.
casio - специалист
Ами сега преди малко говорих със служител в сервиза в Горна Оряховица.ОКазва се че специално този модел изразходвал много млако масло и той самия ми казва че с един резервоар съм можел да нарежа до 8 кубика дърва.Проблема е, че когато я пробвам на празен ход изкарва някакви мехурчета сякащ има въздух в системата, после започва да изкарва и масло но много слабо нищо общо с бензиновия трион.Аз се ядосах и я разпарчетосах да видя аджеба къде е проблема и в бързината счупих едната четка, сега трябва да чакам в сервиза да ги поръчат, искат ми цена от 12 лева за двете четки, незнам много ли е или малко?Но човека там ми каза че били уж сполучливи като модел.А най тъпото в случая е че съм си загубил касовата бележка от Баумакса и затова ще трябва да се разкарвам лично до Горна и да си платя и четките и монтажа, но така е...............................
p.s.Малка поправка резервоара е 110 грама а не 500 както съм написал отгоре.
casio - специалист
малко ъп, няма ли някой да даде съвет?
dragozow - майстор
Какъв съвет? Дали са много 12 лв за четки? Не са.
casio - специалист
Само за инфо триона вече работи, благодарение на компетентната намеса на служител на сервиза-няма да казвам името за да не е реклама, изненадата беше че четките бяха 16 лева а не 12 както се бяхме разбрали по телефона.Оправи се и смазването с маслото.
Здравейте!Гледам темата няма движение,но все пак да се включа с въпрос.Та да започна като другите новобранци:
Баща ми иска електрически верижен трион за някой клон на ранчото или дръвце вкъщи.Не му се дават повече от 100 лв(гледал в Бриколаж брошура Райдър резачка),ама на мен не ми се купуват глупости и ще сложа някой лев от мен.Пообиколих и харесах SKIL 0780 (2000w,35cm Oregon) за 169лв и 5 годишна гаранция в Баумакс,прилича на евтиния Бош,но зъбното колело,според мен,е пластмасово или цам.Неможах да преценя на бърз поглед,но имаше метален обков на зъбите. http://www.skileurope.com/cataloguegard ... F0150780AA Нищо друго не ми хареса до тия 170 лв,пък и 5 г.гаранция.Дайте някой съвет или мнение как с скилчето или кво да търся за тая пара.Знам че тортата е Макита,а черешката-Деволт(при инструментите,за резачките си нямам понятие),ама жената има тежка ръка и повече от 200лв няма да похарча.
mitko64 - майстор
То тортата и черешката са си щил и хускварна. Среден клас -Партнер и МакКлош. За клони и тук там друвце, всеки китаец върши работа(имам вече Алко). За сериозна работа ползвам моторна щил 039. Гледай да е ПОНЕ 1800W.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 63

Тема "електрически верижен трион" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: