Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
EDI - майстор
Туй чудо на масторлъка, ако го види ЕМО от Враца...............Според мен, ако на магазина има такава разцветка плочки 20Х25 си купи и свали първия ред, щото с тези огромни фуги към пода ще имаш проблеми.В общи линии трябва да отбиеш от цената за това поризведение.
ironlady - модератор
todor_velikov написа:
и аз имах подобен проблем ,но не търси вината в майстора ,защото повечето плочки са второ или трето качество ,а ги продават за първо.и тази пукнатина се получава в последствие.моли се само и другите да не станат така след време,че на едни роднини им бяха станали така 50 % от плочките в банята. :shock:
Не съм съгласна, защото банята и тоалетната ни са правени с абсолютно същите плочки и при това 2 ро качество.Нямаше никъкъв проблем и така вече една година.Това са български плочки и разликата м/у 1во ,2ро и 3-то качество е само някой визуален дефект.Иначе матрицата им или машината е една и съща.Така че според мен не е от плочките, по скоро от монтажа и явно нещо не е наред...
emil_v r - майстор
Всъщност Леиди иска да каже тактично (превеждам) -да се смени маисторът ,а не плочките . Еди не е достатъчно да му отбие от цената , тъи като тоя и...т е унищожил непоправимо всички плочки и целата баня . Би трябвало да въстанови на клиента пари за къртене на всичко + мазане+нови плочки .В Германия така правят , макар че цената там беше 40лв/м.м Съжалявам че ги говорим тия работи пред собственика , човечецът беше горе -долу доволен.
Profi Stroi - специалист
Нека да слуша
Няма горе долу доволен
Или е весел и засмян или както в случая
Ако си е платил като поп и са му оосрали банята майстора да плаща
Ама ако се е цинцарил нали се сещаш колко му е на майстора за неговите плочки
ironlady - модератор
Profi Stroi написа:
Нека да слуша
Няма горе долу доволен
Или е весел и засмян или както в случая
Ако си е платил като поп и са му оосрали банята майстора да плаща
Ама ако се е цинцарил нали се сещаш колко му е на майстора за неговите плочки
Така е съгласна съмнапълно с Профи Строй !Евтиното излиза скъпо :!: ..
Аз бях на принципа по-добре да си купя евтини плочки и да платя на съвестен и свестен майстор...макар че и това не е оптимален вариант,но е по добре от горепосочения случай...
Като ми остане време ще направя снимки и ще кача за да стане ясно за какво иде реч :wink:
amivan - помощник
Благодаря на всички за мненията.
Ето ви някои моменти един месец по-късно изводите се виждат.
Не знам дали въпросът не е по правилно да се зададе така?
Доколко трябва да сме взискателни към материала и майсторите?
И как можем да го постигнем?
:-D

Прикачен файл

пукнатини във фриза.jpg
пукнатини във фриза.jpg (33.74 KиБ) Видяна 8331 пъти

Прикачен файл

пукнатини във фриза 2 .jpg
пукнатини във фриза 2 .jpg (54.98 KиБ) Видяна 8331 пъти
amivan - помощник
Ето продължение на изобразителното изкуство при плочките и можем ли да го избегнем още в магазина? Засега е само по фризовете дано не се заразят и другите :x

Прикачен файл

плочка.jpg
плочка.jpg (70.14 KиБ) Видяна 7922 пъти
housedoktor - майстор
Това са плочки модел Сара-за цената си са доста добри.Според мен е счупена при монтажа.Странно е че по4ти не се разминават със фриза.при някой достига 2 мм разлика!!!!!
desss - специалист
на мен ми прилича на напукан гланц, а не на счупена плочка :?
emil_v r - майстор
Amiwan от 10-20 год полепвам плочки , но такъв случай рядко съм виждал. Получава се когато има деформаций в основата , и то топлинни ,или някакви бързи слягания. Че майсторът е скапан е очевидно , но вероятно не е от него причината , не може да отроши при монтажа толкова плочки . При фризовете явно не е виновен за пукнатините. Все пак ъгловата плочка е видял че е спукана ,и все пак я е фугирал . Има ли някакви нагрявания и охлаждания на стената ,нов ли е зида , запънат ли е фаянсът м/у пода и тавана ,или в ъглите , Щракни снимка в по-общ план ли ... Има некачествен недопечен фаянс , но дори тогава се пука поне след 1 год. Ако не откриеш причината ,и наново да направиш банята ,пак ще се напука.

Тема "Спукана плочка - моля за съвет" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: