Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
stiv1961 написа:
А не може ли материала да не е пластмаса а напр. балса?Обработката е много,много лесна.
stiv1961,
не познавах балсата като материал. Четох до сега в нет-а за него. Доколкото разбирам, това леко и меко дърво. До сега не съм го срещала. Струва ми се по-трудно за рязане, в сравнение с нещо пластмасово. Прочетох още, че е и лесно чупливо, а това не е удобно за мен.
Някои от фигурите са с много извивки
Прикачен файл:
4.jpg
4.jpg (2.53 KиБ) Видяна 6562 пъти
, а аз ще ги подлагам на натиск :!:

Благодаря ти за идеята!
друмчо - специалист
Само с ножче. Другото е скъпо.
Аз изрязвах дискове с различни диаметри, с елементарен инструмент на бормашина.
Балсата е много мека дървесина, реже се много остър нож, оформя се с шкурка. Исзичането /матрица с поансон/, с добро качество е скъпо/изработката на матрицата и поансона/.
друмчо - специалист
Натиска се осъществява на преса, пак е необходима матрица и поансон. Първо листовия материял се притиска и после се натиска по контура с много остър ржещ ръб , в противен случай се кърши - най вече ако е дървесина или има влакнеста структура. Друго е ако се нагрява при определена температура.
shulio - специалист
За колко пари искаш да стане на бройка за да имаме представа какви варианти да предлагаме
teukoo - напреднал
според мен най добре ще е да се направи това което искаш от тефлон на CNC фреза само ще трябва да се направи чертеж в PDF и могат да го направят навсякъде та дори и на лазер
shulio - специалист
То варианти има много ама каква цена се гони
colyo - специалист
Като гледам детайла се сещам, че преди време моите фрезисти правиха замби за гарнитурки с неправилна форма и после от листов тефлон ги изрязвахме.
preslav - майстор
colyo написа:
Като гледам детайла се сещам, че преди време моите фрезисти правиха замби за гарнитурки с неправилна форма и после от листов тефлон ги изрязвахме.
За правенето на големи серии изработването на замби, матрици и т.н. е оправдано, но за малки серии може да се окаже, че матрицата е по-скъпа от изделието.
Не съм запознат как точно, но знам че някъде използват водна струя с голямо налягане за изрязване на детайли с висока точност и без "чепаци".
baharkadirov - специалист
Nena написа:
Не са за декорация, за всекидневна употреба са. Ще имат контакт с мека тел. Понякога телта е лакирана и ако фигурите са от твърд материал, ще я драскат, което не ме устройва.
Ще се опитам да врачувам :roll: ...с какво се занимаваш...за да успеем да ти помогнем... :) Може би учителка по "Труд и техника" или в детска градина....Може би ювелир в някой магазин(бижутерско ателие)...Или....сама се издай ...Мисля ,че фигури от полирана мека пластмаса ще те задоволят, ако ги използваш за омотаване на тел и изработване на разни детайли.... Или да ти служат като релефен печат за моделин(пластелин) или станиол....И едно предложение(ако не можеш да се справиш сама)...моделирай фигурите от восък(по възможност твърд) и ми ги прати(или ги занеси в някоя зъботехническа лаборатория) за да ти ги отлеят от въпросната пластмаса...
shulio написа:
То варианти има много ама каква цена се гони
shuli,
искам да падна под 2,50 лв за бройка.
Намерила съм ги в Интернет, но на тази цена (за 20-30 броя) + транспорта = ще ми излязат скъпи.

------
baharkadirov написа:
Ще се опитам да врачувам :roll: ...с какво се занимаваш...за да успеем да ти помогнем... :) Може би учителка по "Труд и техника" или в детска градина....Може би ювелир в някой магазин(бижутерско ателие)...Или....сама се издай ...Мисля ,че фигури от полирана мека пластмаса ще те задоволят, ако ги използваш за омотаване на тел и изработване на разни детайли....
baharkadirov,
с първите 2 предположения, аха ! и да уцелиш !.. :-)))
Поздравления:-)
Хареса ми:
baharkadirov написа:
Мисля ,че фигури от полирана мека пластмаса ще те задоволят
Сега остава да разбера от къде да намеря пластмасата. И ако изработя моделите от пластелин или подобен материал (или дам точни размери), след това как, къде и кой може да ми ги изработи от мека пластмаса. И на каква цена.


Благодаря Ви за мненията!

Тема "Отливка / изрязване на пластмасови детайли, как?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: