Ето още една рецепта.
Узрялата сланина от качето се вари в зелева чорба /сок/.
След като се отцеди се овалва в подправки:
червен пипер, черен пипер, кимион, чубрица, чесън на прах,
индийско орехче /настъргано/ и всичко което ви е по вкус.
Увива се в станьол и в хладилника. Режеш после, боцкаш с
вилица и лапаш! Може и с пръсти!
Приятен апетит!
Узрялата сланина от качето се вари в зелева чорба /сок/.
След като се отцеди се овалва в подправки:
червен пипер, черен пипер, кимион, чубрица, чесън на прах,
индийско орехче /настъргано/ и всичко което ви е по вкус.
Увива се в станьол и в хладилника. Режеш после, боцкаш с
вилица и лапаш! Може и с пръсти!
Приятен апетит!