• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Всички въпроси за вилата.
BARD - специалист
stiv1961 написа:
BARD написа:
И къде във тази тема е куплирането на печката -огнище,иначе човека и вложил доста старание във това което е направил.
Затова съм писал, че тук има колеги- повтарям ,,колеги"/а не професионалисти като теб, които работят за пари/, които ще му помогнат относно куплирането.
Помогнал съм поне на 4 човека да си изградят камини или пещи без пукната пара и продължавам да помагам но си има начин за това.Друг е въпроса колко човека от този форум са правили подобни печки като изключим селските оджаци казан върху 4 тухли за варене на компоти. :wink:
peterdimov - специалист
Мале,мале!
Айде ако може,колеги,да почнем отначало,а?
Моля,който има опит в правенето на пещ,която пече ок и е комбинирана с огнище нека пусне скица с размери.Много благодарности на всички дето се изказаха по темата досега.
peterdimov - специалист
Прав си не е.Тази снимка дето я качи е супер като модел само ми трябва малко инфо за отвеждането на дима-размерите на горивната камера,сечение и дължина на комина и такива мити работи.Айде кажи,не се стискай ще почерпя :partyman:
BARD - специалист
На снимката са три горивни камери за коя точно питаш,а и аз не употребявам алкохол.
peterdimov - специалист
На печката и фурната колега и аз не съм казал,че ще те черпя с алкохол :yawinkle:
NeoBoss - специалист
@peterdimov няма какво да се шашкаш толкова .... направи го така както ти харесва печката си разколачи некоя стара печака за да и позлваш плочата , можеш и вратичките да и ползваш както е направено на въпросната снимка и си си ти , ръководиш си се по нея със кунец който си го скриваш по някакъв начин го вкарваш във общия комин над барбекюто, сечението ще ти е такова каквуити готови коминни тела си купиш :) няка кво да го чудиш колко по голямо толкова по добре. Вдигаш си нагоре докато спре да пуши :).

тази на снимката нещо не ми харесва не се вижда как е фурната ка ке скарата и с тоя голям капак от пред ??? за кво е незнам само за украса надявам се.


аз мойто така го правих и съм много доволен , много рядко пуши и то от скарата защото свода ми е много висок...като нарочно го направих по висок за да ми е удобно да не се прегърбвам че не съм от ниските .... ама да пуши нали е навънка кво толкова :lol:
kaishew - специалист
Показвам и моето съоръжение и начините на използуването му.Надявам се да съм полезен.http://kaishev1.snimka.bg/hobby/pesht-k ... kyu.498031
stiv1961 - майстор
kaishew написа:
Показвам и моето съоръжение и начините на използуването му.Надявам се да съм полезен.http://kaishev1.snimka.bg/hobby/pesht-k ... kyu.498031
Щях да показвам и твоя линк, но покрай празните приказки тук реших, че колегата ще се откаже от темата си :)
peterdimov - специалист
Ами горе-долу така се получи :sad:
Май напролет ще импровизираме и ако все пак някой може да даде чертеж на работещо съоражение ще съм много благодарен.
bulhomes2 - майстор
BARD написа:
Може но проект придружен със съответните обяснения кое и как се прави според съществуващото място където ще се изгражда съоръжението и струва време и пари.
Чисто любопитство. На квадратен метър ли се плаща и колко? А още по любопитно ми е за самото изграждане как се плаща?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Дайте идеи за комбинирана пещ,барбекю и огнище" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: