Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
DMN написа:
Ето братушките са направили опит.
http://www.youtube.com/watch?v=D5tCI35Z ... re=related

Тук още един.
http://www.youtube.com/watch?v=-BcHdCYV ... re=related

Всеки сам да си прави изводите.
За да са коректни тези измервания трябва да са направени с ватмер или електромер (за активна енергия), а не с мултицет и амперклещи. :)
Chefo77 - майстор
antihristo написа:

За да са коректни тези измервания трябва да са направени с ватмер или електромер (за активна енергия), а не с мултицет и амперклещи. :)
Ами те разчитат, че хората които не разбират, вярват на очите си. Аз така вкъщи като намеря стари батерии, замервам ги с мултицет-а - ууухааа, 1.45 - 1.55 волта - супер. И като ги сложа на часовника и "мълчат", я "приказват" 10-ина минути, я не. Ако вярвам само на мултицет-а, може да почна да ги продавам на такива като мен :)
darken_nz - специалист
Аз подкрепям поста, че това е за лапнишарани.
Устройствата за безплатна енергия за мен са мит.
А колкото до батерийките - аз обикновено като измеря с дигиталния ми уред и ми покаже, че няма никой наистина си е така и обратното. Има и още нещо. Напрежението и това дали устройството няма някакъв дефект и да източва бързо батериите, или въпросната батерия е вече пътник и не може да държи на консумация е друг въпрос.
nikivd - специалист
Пробвал съм с 5 и 10uF електролитни кондензатори на електромотор, Телевизор, Токоизправител и др. Ефекта е, че консумацията се покачва. Един ми предлага такова устройство и му казах, че го купувам нооо При условие, че преди да го платя да го изпробвам във верига по-горе написаните дали ще намали тока. Този като чу повече не ми звъня :-D Който иска да експериментира. Има кондензатори по магазините за 1-2лв. Но без схемата със светодиодите в него остава ток. Трябва да се внимава да него друсне някой тока след като го изключи!

Батериите им мерете тока на късо а не напрежението.
fbr - майстор
Всеки електронен уред на входа си има мрежов филтър, който представлява два кондензатора свързани в паралел, и между тях два дросела свързани последователно на веригата. Всъщност двата кондензатора придават капацитивен характер на тока, който тече през устройството. И за да го намалиш този ток, трябва да включиш индуктивност паралелно на входа на устройството. Но трябва да се прецени точно каква индуктивност, за да не стане при пробата тока по-голям, макар и вече с индуктивен характер. И за да Ви успокоя , всичко това не влияе на сметката Ви.
hidrazin - майстор
Ами не е баш тъй, ама айде...
Тези филтри на входа (и затова се казват ФИЛТРИ) са предназначени за намаляване на високочестотните смущения от мрежата които биха стигнали до устройството (компютър, телевизор и т.н.т.). Но не само за това - те намаляват и смущенията които самото устройство вкарва в мрежата.
Кондензаторите там са с малък капацитет - по-малко от 1µF и не може да се каже че придават капацитивен характер на входа на устройството.
Не винаги са толкова елементарни в качествените устройства, но например в китайските захранвания за компютри често напълно липсват.Кондензаторите ги няма а на мястото на индуктивността има сложени мостчета от проводник.Всичко зависи за къде се правят - за бяла или черна държава. :finga:
Ако някой иска мога да кача снимки и на двата вида.
Изображение
fbr - майстор
Хайде ако не е баш тъй, изчисли какъв капацитивен ток ще протече във веригата, ако кондензатора на входа е 0.47µF
hidrazin - майстор
Ами кажи с какви загуби е тоя кондензатор в диелектрика, защото ако е идеален и му закачиш амперметър знаеш какво ще покаже...
А и тук си говорим за електромери - на този в къщи не му пука колко кондензатора има навързани в контактите. :lol:
Виж, ако съм голям консуматор (завод) ще му мисля.И иначе какво - ако изключа всичко в къщи и набуча кондензатори в контактите да не би електромера да почне да върти назад?
Само напред !!!
:partyman:
nikivd - специалист
Някой тук беше писал, че е включил в контакта електролитен кондензатор и електромера не мига. Аз също включих и не го видях да мига. Но ми направи впечатление че кондензатора започна да загрява :Д :Д Дали не получавам топлинна енергия безплатно ??? :shock:
Chefo77 - майстор
Не знам, ама не му пипай полюсите, че ще разбереш защо загрява :(

Тема "Енерджи сейвър - мнения" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: