• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
jekasus - майстор
radius написа:
:shock:
20г. ще изкарат :shock:
Че точно към FV Plast съм се насочил.
Сериозно ли това ( то не че някой може да каже) ?
Да си слагам поцинковани докато е време, те изкарват поне 30г.
Или кажете някои PPR да изкарат повече...
След 10-15 години и двете бани ще ти омръзнат и ще ги правиш наново :wink:
MamaMy - майстор
Когато си купих къщата вътре нямаше прекаран водопровод. Имаше някаква външна чешма която не работеше. Един багер ми копа каналите за тръбите и намери с кофата старата поцинкована тръба 3/4. Изскубна я почти до тротоарния кран. Наложи се да я сменя с полиетиленова тръба. Старата поцинкована я нарязах на възможно най-правите парчета и си я ползвам за разни заварени конструкции. Очаквах, че като е толкова стара ще бъде силно корозирала, но за моя изненада вече 5 години си седи лъскава все едно сега е купена от магазина :?
hidrazin - майстор
Не подценявайте поцинкованите тръби. Особено ако са горещо а не химически поцинковани. Обикновено надживяват този,
който ги е положил. За полипропиленовите още няма толкова дълга експлоатация, за да се правят изводи. Освен това дават
повече дефекти главно от лоши заварки от поцинкованите. Имат едно предимство - не събират толкова налепи като поцинкованите.
Говорим за експлоатация от десетки години, ама полипропиленова на толкова не съм виждал.
:partyman:
montoya - майстор
Мии, на 13 години е локалното парно в къщи с обикновен полипропилен за топла вода на екопластик, на места има и тръба за студена вода, че по него време не се намираха тука много такива тръби, да не кажа че само в един магазин ги имаше. Това лято преправях малко инсталацията и след 13 години, на тръбите им няма абсолютно нищо, нито на набраздени отвътре, нито са се запушили, просто са боядисани кафяво от вътре от ръждата в котела. За това време със сигурност помня 4 извирания на парното поради спиране на тока /нямам ЮПС/ и 2 пъти е извирало заради женска експлоатация :? Единственото което е, че не са били под налягане, но пък водата от тях е източвана само при извиранията и при 2 ремонта заради промяна на пътищата до някои радиатори.
Та така, за вкъщи винаги си купувам Екопластик въпреки двойно и тройно по-високите им цени спрямо други чешки и турски аналози. Ако ги сравняваме само с FVplast екопластика е по-лесен за работа, като че ли на FVplast тръбата е с малко по- голям диаметър и вкарването и в лепачката е свързано с адско натискане, проблема е същия и при частите.
Направих ремонт на водопроводната и канализационна инсталация вкъщи, като използвах тръби и фитигни от Енбра България и съм изключително доволен от качеството на чешките тръби на T3S и OSMA ostendorf. Направиха ми добра търговска отстъпка и ми изпратиха монтажна фирма, която се оказа изключително коректна.
jekasus - майстор
Малко неплатена реклама, да не се дразнете :-D
radius - майстор
Тя по-плоска от реклама на прах за пране :goodman:
MamaMy - майстор
Това е прозрачно като тюлено перде без тюла. Няма ли някой нормален човек в тоя офис който да скалъпи една нормална реклама? Най-отгоре в свободни позиции нищо не видях за рекламист. Поне си платете някъде. Например, вижте коя е рекламната агенция на Бони. Оная реклама с прасето от кренвирши е много добра. Платете и пратете някой да се изучи. Иван едва ли да няма пари. Пък може и да няма. Щом обикаля по съборите да се наяде :lol:
radius - майстор
Те даже ги мързи да скалъпят една сносна историйка, ами написали 2 изречения с хвалби и ние трябва да викаме " Ихааа".
jekasus - майстор
Прочетох цялата тема наново.
jekasus написа:
След 10-15 години и двете бани ще ти омръзнат
radius написа:
20г. ще изкарат
Че точно към FV Plast съм се насочил.
На FV Plast спокойно вече мога да дам 15-20 години гаранция, зимата малко изкарах на топло :-D в едно малко хотелче - дори техните сферични кранове от 2002 година си работиха нормално.
След десет години обади се, да налепим нови плочки :lol:
А "Шалом ЕООД"/евреин с ВиК да се занимава :? / показали са тръби, които са били в парна инсталация, то и други пластмасови тръби няма дълго да издъжат на високи температура и налягане...
  • 1
  • 2

Тема "Качество на полипропиленовите тръби?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: