• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всички имаме коли, нали ?
katn - специалист
здравейте на всички! мъчи ме следният проблем: имам wv golf 2 с газова уредба. искам да подгрявам охладителната течност в двигателя, за да не се налага да подгрявам на бензин и после да минавам на газ. чувал съм за подгряване с нагреватели от бързовари, но не ми е ясно как да го направя. ще съм благодарен ако някой ми помогне с идеи или линкове по въпроса!!!
manolito - специалист
Ще го подгрееш с нагревател някак си тоя изпарител , но после акумулатора ще може ли да завърти стартера? :? Има едни печки за автомобили , мога да ти дам линк но като видиш цената по висока от Голфа и ще се откажеш. Тези печки се нагласят кога да подгряват имат и дистанционно и подгряват както антифриза така и купето и маслото. :!: :wink:
leonardo_vd - модератор
Spokoiniq написа:
Поредния бай Ганьо с ГоУф :lol: Абе, изтребител, ти да си чувал за ефекта от палене и работа само на газ за двигателя?Едва ли...Донякъде те спасява здравата немска каска-гоУфа, понеже е направен от кадърни хора, нищо че е грозен, поне е здрав за годините си.Но подобни таксиджийски издевателства дават хляб на доста сервизи-кой за чистене на дюзи, кой за смяна на скъсани мембрани :lol: Тъй де, и те хляб ядат :lol:
П.П.Бързовари :lol: :lol: :lol: тва да не ти е подгревател за картер на Волво северно изпънление бе!Компоти ли ще вариш в тоя голф? :lol: :lol:
Рискуваш да си навлечеш проблеми с този тон. Има доста истина в думите ти, но не по този начин. Не се пита никаде да определяш каква е колата на човека, дали е грозна и здрава.

И аз мисля че подобно изпълнение за греене на водата е пълна глупост, а за автора на темата мога да му дам линк с форум за Фолксваген.
www.wvclub-bg.org/forum
katn - специалист
благодаря за мненията на стефан, manolito и leonardo_vd, а spokoiniq - да е жив и здрав!!!
тонито - специалист
Виждал съм поло 1.3 дизел ,на мястото на едната тапа на блока да има нагревател и изкарана отстани на колата букса.Можеш да си монтираш такова устройство ,но трябва да се захранва от отделен токоизточник.
marto - специалист
Според въпроса на katn си правя извод че не е много на "ти"с двигатели и коли..по-добре не прави тези експерименти сам :wink:


Spokoiniq

ти пиян или надрусан си?? :?
iliq todorov - напреднал
Момци , имам подгряваща седалка от метро и за д-то върши работа. Не знам дали да не я преместя напред и да увия изпарителя с нея или да докарам изпарителя до седалката и директно да седя върху него :) . Все ще има ефект :) . А ако не става , ще направя седалка за изпарителя и ще го настаня в нея върху отопляемата и така да си грее газеца (газ - газец) Не е другото което си помислихте :wink: !
hygro - майстор
leonardo_vd написа:
И аз мисля че подобно изпълнение за греене на водата е пълна глупост
Имах преди няколко години една баварка, която нямаше газова уредба, но имаше печка Webasto. Можеше да се програмира за часа, в който да е затоплена колата или да я пускаш от дистанционното. Много си беше комфортно даже - докато другите ринат сняг, да се качиш в топлото купе...

@katn: Сега на всички коли имам газови уредби и дори да изключа автоматиката и да паля на газ в студеното, нямам каквито и да е проблеми. Учудвам се за това, колко масов е този проблем, та чак съм любопитен, що го няма при мен :) Вероятно е свързан с некоректна настройка на газовата уредба или както е в 90% от случаите - неправилен монтаж.
Стефан - майстор
На стария ми Ситроен ВХ16TRS съм с газова "Марини". Паля винаги на газ, даже и през зимата. Имам само един отказ, но беше -26 градуса.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "подгряване на изпарител" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: