Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте!
Да си изплача мъката. :) Ще дам пълна информация, за да можете да прецените правилно ситуацията.
Направих на вилата на чичо ми GSM аларма. Използвах датчици с Pet immunity защита 3 броя, ето тези и магнитоуправляем контакт 1 брой. Свързах ги последователно, както си му е реда. GSM модула е ето този. Захранването направих през адаптер и регулатор със стабилизатор на напрежениe , като напрежението регулирах на 13,3 V и го подадох на акумулаторна батерия 4 Ah. От акумулаторната батерия направих два извода: захраних GSM модула и реализирах зареждането на GSM-а през стабилизатор 7805. За регулиране на датчиците има два джъмпера. Единия е за стабилността на средата. Него го включих на средна стабилност, а другия за теглото - за животни до 15 кг, защото през зимника преминават мишки и плъхове.

Проблема е, че алармата първите 4 дни си работеше нормално, след това събуди чичо ми посред нощ да ходи да види какво става, 3-4 дни след това нямаше фалшиви тревоги, но миналата нощ пак е имало.

Дали е възможно безпричинно самоактивиране на алармата? Или чувствителността на датчиците е прекалено висока за тази среда? Да я намалявам ли още?

Предварително ви благодаря за отговорите!
Поздрави!
batman - специалист
Ами като чета всичко май изглежда да е нормално. Аз използвам подобно нещо (GSM6) и съм проектирал нещата по аналогичен начин включил съм и една сирена. Преди да споделя моя опит само един въпрос. Написал си: "... захраних GSM модула и реализирах зареждането на GSM-а през стабилизатор 7805", той не се ли захранва директно от комуникатора? Поне моя е така.
Ето го и моя съвет: Провери и си укрепи кабелите, които свързват датчиците по цялото трасе да не би да се изключва веригата при евентуалното им клатене и разместване. Аз имах аналогичен случай. Оказа се че една от връзките на кабелите не беше съвсем читава и при традиционнити разходки и боричкания на моите наематели във вилата (съселите) всичко се включваше, в това число и аз. И така в продължение на 4-5 дни по часовник около 21.30 часа, докато не открих причината.
Duke_BG - специалист
провери и дали няма прегризан кабел някъде ако има такъв смени кабелите с FTP - с оплетка (а ако трябва ги положи и в тръби - най-добре от старите оловни бергманови ) гризачите имат гадния навик да ядат и кабели
освен това огледай хубаво мвстоположението на датчиците - дали има възможност гризач примерно да мине на 50 см пред датчика - тогава ще се задейства независимо, че има защита от задействане от малки животни
batman - специалист
Да така е. При мен даже и хлебарка ми е задействала аларма, като минава по корпуса на датчика, директно пред лещата.

Тема "СОТ аларма с GSM модул" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: