• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
iliev555 - помощник
Необходим ми е перфоратор за пробиване на дупки ф8 за дюбели за топлоизолация в панела. Важно ми е перфоратора да е лек тъй като вися на въжета и е закачен за мен и също трябва да може горе долу да се държи с е със една ръка при пробиване. Искам да дупчи максимално бързо с 8-ца. До сега съм скапал няколко раидера, еинхела и последния ми беше bosch 2100 RE, който май беше 550 W 1,7 J и за 2 години 1 път му изгоря родор и вчера за втори път чупи нещо по механиката и изчезва удара.
От вчера до сега ровя в нета, чета мнения хареса ми bosch gbh 2-28 dv но е малко по-скъп и може би малко ще е тежичък за 1 ръка и за сега няма да се спирам на него
последно май съм се спрял на makita HR 2470 и на kress 700 PSE горе долу с еднакви параметри са и на цена са около 320-350 лв
видях че има доста добри мнения за тази макита, но заради вертикалното разположение на мотора на kress-a по лесно ще се държи с една ръка и има каде да се върже с въже перфоратора, макитата също има уше за връзване отдолу на дръжката но ми изглежда малко тъничко.
Ако може и мнения на хора ползвали тези модели
LazarGanev - "Велик майстор"
Разгледа ли Хилти?
Kumay - майстор
Само не взимай HR1830 на Макита! Лек е, но дупчи бавно...
Chefo77 - майстор
Като човек, който е ползвал Kress PE800 почти 3 години и в момента ползва HR 2470, мисля, че Макитата е по-добрия избор. Крес-а е по-тежък, създава усещането за по-мощен удар, но сякаш не е така.
В твоя случай, според мен долния мотор ще е по-неудобен за твоята работа.
iliev555 - помощник
Хилти го прегледах но повъхностно, видяха ми се доста скъпи
иначе пък днес слагахме на един доста прецизен кантар крес-а и макитата в един магазин тук в Монтана, който е дистрибутор и сервиз и на 2-те марки. Приблизително еднакви са като маса, крес-а е със 100-200 грама по тежък, като ли че като се хване разпределението на тежестта е по различно и ми изглежда същото като макитата. Лично маистора от сервиза каза че и 2-те са добри но повече ми препоръча крес-а. Каза че с два такива от 10 години негови работници монтират климатици и е много доволе, като за това време са се прецаквали някви шлици които предават въртеливото движение, но каза че това е може би от големите бургии и боркорони които използват и товарят много машината. Иначе каза че за крес-а е убеден че е правен в Германия, докато макитата имад заводи на няколко места, единият от които е в Китай и тои лично незнае неговата партида от каде е дошла :)
Chefo77 - майстор
Крес-а не е задължително да е от Германия. Може да е и от Швейцария.
А Макитата - според модела Николай (Кумай) ще ти каже точно къде се произвеждат, при тях всеки модел инструмент се прави на точно определено място. 2470 мисля, че си е китайче.
Откъм гаранция, Крес са малко спънати - можеш да предявиш такава само при търговеца, от който си го закупил. Докато Макита имат такава практика, че можеш да го дадеш в който и да е техен официален сервиз.
ferrari4456 - специалист
А за Bosch 2-26 мислил ли си?
Той си е класически за изолация и всички почти само него ползват.
Аз имам 2-28 dfv и мога да кажа че си е една много стабилна машина и в панелка вчера я мъчих с 16 боргия и си се справя ,но не мисля че ти трябва толкова силна машина, плюса пред 2-26 е че отгоре е метална и много от топлината бяга от там ,но за бургия 8 няма загряване.
Аз ти препоръчвам Bosch 2-26 :)
marian1 - майстор
Не го продавам аз, но в подарялника има едно перфо хилти на много добра цена за Т2 говоря - ако не ти е нужно да има къртене - 160 лв е и изглежда доста запазено ....
Chefo77 - майстор
ferrari4456 написа:
Аз ти препоръчвам Bosch 2-26 :)
А цена препоръчваш ли му? :)
ad_marki - напреднал
Chefo77
Човека взима машината за професионално ползване и съответно трябва да има машина която да му върши работа.В моята фирма момчетата също са с bosch 2-26 и са доволни и ги ползват от години и лепила даже бъркат.
Като пак цената е проблем си взиаш от ония 6 килограмови перфоратори от бриколаж за 119лв и така.
  • 1
  • 2

Тема "Избор на перфоратор - крес или макита" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: